Просто про їжу - Головна Карта сайту  
Просто Про їжу

Чаювання буває шкідливим





Все більшої популярності сьогодні набуває цей напій — зелений чай. Його споживають все більше і більше, знаючи про його корисні властивості. Та мало, кому відомо, що і цей на перщий погляд абсолютно безпечний напій за пених умов може нашкодити здоров’ю людини. Тож, у яких випадках не варто пити чай і який він має бути, щоб отримувати лише задоволення та користь від нього?

На цій сторінці:

Чаювання на голодний шлунок шкідливо

Чай може нашкодити

Чай має холодну природу, тому бажано не пити чай натщесерце, оскільки при попаданні в організм людини він здатний остудити селезінку і шлунок.

Надто гарячий чай

Чай стимулює шлунок, стравохід і горло, тому не пийте його надмірно гарячим. Оскільки при постійному вживанні це може призвести до усіляких захворювань і породити видозміни органів, з якими стикається цей гарячий напій. Гарячий чай, будь то чорний або зелений чай, шкідливий. Вважається, що оптимальна температура чаю 56 ° С.

Зайве холодний чай

Так само, як і надто гарячий, не варто пити і холодний чай, оскільки це шкідливо для здоров’я. Він викликає застій мокротиння і скупчення холоду.

Дуже міцний чай

Чай з високим вмістом теїну й кофеїну вважається дуже міцним. Такий чай викликає головний біль і безсоння.

Довге заварювання чаю

Чайні ліпоїди, фенол і ефірні компоненти піддаються окисленню киснем, що міститься в повітрі і воді. Не заварюйте чай занадто довго, оскільки окислення змінює живильну цінність чаю, його смакові якості і прозорість. Тривалий вплив навколишнього середовища, до того ж, збільшує вміст бактерій. Такий чай також може завдати шкоди здоров’ю.

Багаторазове заварювання чаю

Найважливіші корисні і смакові речовини витягуються з чаю при першій заварці. Всі інші корисні речовини з чаю витягуються протягом наступних двох заварок, тому ніколи не заварюйте тричі одну і ту ж заварку, тому що в такому випадку можуть виходити шкідливі елементи. Багаторазове заварювання чаю, в кращому випадку, буде марним, а в більшості випадків буде шкідливим.

Чаювання перед їжею

Пити чай необхідно, принаймні, за 30 хвилин до їжі. Не пийте чай одразу перед їжею. Подібне питво веде до розбавлення слини і зникнення присмаку, а також зменшує засвоєння протеїну травними органами, що далеко не безпечно для здоров’я.

Чаювання після їжі

Не можна пити чай безпосередньо після їжі. Оскільки за рахунок того, що танін, наявний в заварці чаю, може призвести до затвердіння білків із щойно з’їденого, то це може викликати погіршення засвоєння їжі. Тому чаювання після їжі також може завдати шкоди вашому здоров’ю.

Запивання чаєм медикаментів

Танін, що міститься в чаї, породжує осад багатьох лікарських засобів і сприяє їх поганому засвоєнню. Тому не запивайте чаєм ліки.

Вчорашній чай

Корисного у вчорашньому чаї зовсім мало. Мало того, що він втратить значну частку вітамінів, що містяться в ньому, так ще й там оселиться чимала кількість мікроорганізмів.

Відео про те, коли і як можна пити чай

При відтворенні тексту статті «Чаювання буває шкідливим», цілком або частинами, активне посилання на oede.in.ua обов’язкове.


    Мітки до статті: чай, шкода


    
    Головні розділи сайту:
  • Останні статті цього розділу
    про Чай, каву та інші напої:

  • Цікаві матеріали цього розділу:

    Чайне і пуер-сп'яніння - через що може відбутисях

    Чи можна пити вагітним каву

    Шкода від кефіру - чому і коли

    Про їжу просто |Добірка статей розділу | Карта сайту
       © 2012-2014 - Просто Про їжу
     
    ↑ Вгору ↑