Просто про їжу - Головна Карта сайту  
Просто Про їжу

Чай - напій корисний, властивості і користь чаю





Якщо хочеш напитися — пий воду, чай — напій благородний.Так кажуть на батьківщині чаю, у Китаї, і не випадково існує ціла культура вживання цього корисного настою — чайна церемонія.

На цій сторінці:

Давайте дізнаємося про те, чому цей напій вважається таким корисним і навчимося пити чай правильно. Коли лікар прописує ліки, він пояснює, як і в якому вигляді їх потрібно приймати. Якщо ви не будете дотримуватися рекомендацій, то не отримаєте потрібного ефекту. Неправильним, невмілим або недбалим приготуванням чаю можна зіпсувати найкращий напій, звівши на нуль весь його корисний вплив на організм.

Властивості чаю

  1. Ніколи не пийте чай на голодний шлунок. Мудреці кажуть, що це подібно проникненню вовка в дім, це може призвести до гастриту.
  2. Також не варто влаштовувати чаювання безпосередньо перед їжею, а от через 20-30 хвилин після приємної трапези або за півгодини до прийому їжі чай дуже корисний.
  3. Теплий і гарячий чай додає бадьорість, робить ясним свідомість і зір, а охолоджений або обпікаючий тільки шкодить. Температура напою не повинна перевищувати 56 ° С.
  4. Не заварюйте чай занадто довго, його ефірні компоненти починають окислюватися, що не тільки позбавляє напій прозорості, смакових якостей і аромату, але і значно знижує його поживну цінність.
  5. Ніколи не пийте вчорашній чай, проте виливати його теж не поспішайте.
  6. Настояний протягом доби чай багатий кислотами і фтором, які перешкоджають кровотечі, тому вчорашній чай допомагає при запаленні порожнини рота. Промивання очей вчорашнім чаєм допомагає зняти їх втому і покращує загальний стан.
Властивості і користь чаю

Користь чаю

  1. Чай взагалі вкрай корисний продукт, він містить велику кількість антиоксидантів, які захищають наші клітини від старіння і несприятливого впливу навколишнього середовища. Вживання чаю знижує вірогідність серцевого нападу або удару.
  2. Жирна їжа, малорухливий спосіб життя — усе це призводить до того, що в наших кровоносних судинах виникають небезпечні тромби. Чай, вірніше корисні речовини, які в ньому містяться, допомагають нашим артеріям залишатися еластичними і чистими.
  3. Щоденна чашка чаю зміцнює наші кістки. Дослідження показали, що любителі чаю, які постійно вживали цей напій більше 10 років, мають дуже міцні кістки, і це незважаючи на вік, зайву вагу та інші негативні фактори.
  4. Чай істотно зміцнює імунну систему, а також допомагає насичувати організм вологою. Він не тільки чудово втамовує спрагу, але й дозволяє зберегти необхідну вологу всередині тканин.

У залежності від складу, чай впливає на різні системи нашого організму. П’ять смаків і сотня корисних ефектів:

  • чай з гібіскусом — бадьорить і підвищує імунітет;
  • чай з м’ятою — заспокоює і дарує душевну гармонію;
  • шипшиновий чай — дарує енергію;
  • чай з чебрецем — заряджає оптимізмом;
  • зелений чай з лемонграсом — має всі шанси продовжити життя, в цьому користь зеленого чаю.

Чайна церемонія — це ціле мистецтво. У ваших силах зробити чай воістину корисним напоєм.

Усе про корисні властивості зеленого чаю (відео)

Наврядчи знайдеться напій більш цінний за цей. Багатством смаку він не поступається вину, цілющими силами — багатьом лікарським травам. Недарма його називають «зеленим золотом». А напій цей — зелений чай.

У цього чаю мільйони шанувальників по всьому свту. З кожним днем інтерес до цілющого напою тільки зростає. Цьому сприяє не лише древня мудрість, але й чисельні наукові досліди і докази. Ароматичний букет свіжозавареного зеленого чаю має не лише тонкий аромат та ніжний смак, але й дуже багатий корисними вітамінами та мікроелементами.

З давніх давен у країнах Сходу зелений чай вважають справжнім елексиром здоров’я і довголіття. Всього дві чашки зеленого чаю забезпечують добову потребу у вітаміні С, це сильний антиоксидант і прекрасний засіб проти простудних захворювань. Доведено, що в ньому вміщується величезна кількість ктехінів, що дозволяє зеленому чаю регулювати рівень цукру в крові. Напій вміщує достатню кількість кальцію та фтору, що благотворно впливає на здоров’я зубів. Зелений чай вкрай кориснийри захворюваннях серця. Він вирівнює дихання і не викликає ускорення серцебиття, підтримує в нормі рівень холестерину і вміщує широкий комплекс вітамінів. Наприклад, завдяки вітамінам Р і К, зелений чай регулбє кровоток. Одним словом, зелений чай заслужено називають «напоєм здоров’я».

Зелений чай отримують із того ж чайного куща чи дерева, що і чорний. Але, на відміну від останнього, піддається меншій ферментації. У елітних сортів кожен листочок бережливо скручують вручну у різноманітні цікаві форми, а іноді навіть зв’язують шовковими нитками, розташовуючи по центру вишукану квіткову композицію. Зв’язані чаї — унікальне творіння китайської культури. Для справжніх поціновувачів чаю немає нічого прекраснішого, ніж спостерігати за тим, як розпускається ця композиція.

Чашка якісного зеленого чаю з родзинками, курагою та іншими сухофруктами допоможе при лікуванні і профілактиці багатьох захворювань. Цей простий рецепт укріпить серцевий м’яз. налагодить роботу нервової системи та системи травлення, вивільнить організм від токсинів, допоможе при авітамінозі та низькому рівні гемоглобіну в крові. Дивовижно, що він допомагає також при токсикозі та укачуванні.

При відтворенні тексту статті «Чай — напій корисний, властивості і користь чаю», цілком або частинами, активне посилання на oede.in.ua обов’язкове.


    Мітки до статті: чай


    
    Головні розділи сайту:
  • Останні статті цього розділу
    про Чай, каву та інші напої:

  • Цікаві матеріали цього розділу:

    Чайне і пуер-сп'яніння - через що може відбутисях

    Чи можна пити вагітним каву

    Шкода від кефіру - чому і коли

    Про їжу просто |Добірка статей розділу | Карта сайту
       © 2012-2014 - Просто Про їжу
     
    ↑ Вгору ↑