Просто про їжу - Головна Карта сайту  
Просто Про їжу

Як заварювати пуер (метод Лу Юя)





Пуер здавна був улюбленим напоєм багатьох. Він завжди славився своїм неповторним смаком та цілющими властивостями. Проте чи не найголовнішою умовою для отримання справжньої насолоди є дотримання усіх тонкостей процесу чаювання. Справжні гурмани знають, що вирішальним у цьому питанні є вміння правильно заварювати напій. У цій статті ми розкриємо вам секрет одного з найдревніших методів заварювання чаю — Лу Юя.

На цій сторінці:

 

Найбільш древній спосіб заварювання чаю — метод Лу Юя

Чай Пуер — як заварювати? Про це ви дізнаєтесь, переглянувши відео.

 

Повний зміст відео «Як заварювати китайський чай пуер за методом Лу Юя»:

Лу Юя — спосіб правильного заварювання пуеру методом стеження за окропом. Так, або майже так, готували чай ще в VIII столітті нашої ери. При зовнішній простоті цей спосіб вимагає граничної внутрішньої концентрації, важливо дуже точно вловити стадії кипіння води.

Суть цього методу полягає саме в тому, що ми уважно спостерігаємо за тим, як кипить вода і в потрібний час робимо потрібні дії. У результаті ми отримує абсолютно особливий чай, він набуває інших якостей у порівнянні з чаєм, приготованим звичайним заварюванням.

На відміну від звичайних способів приготування чаю шляхом заварювання, де чай і окріп досить довго взаємодіють один з одним, тут необхідно чай підготувати, адже контакт чаю, води і вогню буде досить короткочасним, і чай має бути підготований для того, щоб віддати свій смак і аромат.

Тому, перш за все, ми його розмочимо, наситимо вологою — для своєрідного пробудження. Для цього ми промиваємо чай холодною водою, якщо це зробити гарячою, то чай почне заварюватися. Чай промивається трьома водами, як це і належить магічним ритуалам.

Як заварювати Пуер

Перша вода необхідна для видалення пилу, адже в давнину чай був пресованим, і при розламуванні коржів утворювалася велика кількість пилу. Друга і третя вода необхідна щоб чай набрав сили.

Коли ми готуємо чай пуер в скляному чайнику (це сучасна і дуже зручна для цього способу приготування посудина), необхідно пам’ятати, що спочатку потрібно поставити його на більш маленький вогонь, щоб чайник прогрівся, інакше він лопне, а потім можна довести вогонь до потрібної сили горіння.

Тепер усю нашу увагу буде сконцентровано на кипінні води. Тут потрібно відрізняти кипіння від процесу нагрівання. У скляному чайнику добре видно, як з’являються бульбашки повітря, це те повітря, яке було розчинине у воді, це ще не кипіння. Кипіння почнеться в той момент, коли вода подасть перший звук.

Ми будемо уважно чекати саме цього моменту. У цей момент на дні чайника з’являється дрібний пухирець і тут же зникає. Усе це супроводжується характерним клацанням. Після цього і починається процес кипіння.

Щойно ми дочекалися клацань, ми відливаємо частину води. Тепер настає час уважного спостереження за окропом. Адже, якщо пропустити хоч одну стадію, то чай не вийде таким, яким мав би вийти.

Чекаємо наступної важливої стадії в цьому способі приготування чаю, яка називається «шум вітру в соснах». Це одна з останніх стадій, коли ще вода зберігає «якість молодості».

Вода — це досить примхлива субстанція і кожен раз кипить по-різному. По тому, як кипить вода, можна визначити, який сьогодні буде день — напружений або спокійний.

Підходить момент, коли починаємо прислухатися. У певний момент кипіння виникає звук, що нагадує в тиху погоду порив вітру в бору. У цей момент повертаємо ту частину води, яку виливали.

Ще більш уважно стежимо за окропом, адже «шум вітру в соснах» наступить набагато швидше. Тепер для «повернення молодості» окропу будемо використовувати чай.

Коли знову з’являються перші ознаки «шуму вітру в соснах», починаємо розкручувати воду, нібито заводимо пружину, накопичуємо в ній енергію. Всипаємо чай.

Тепер знову потрібно дочекатися «шуму вітру в соснах», і вимикаємо вогонь, але кипіння продовжується. Вогонь, вода і чай продовжують взаємодіяти. Коли чай заспокоїться, його можна пити.

Спробуйте цей спосіб і отримайте справжній пуер — улюблений напій чайних гурманів.

При відтворенні тексту статті «Як заварювати пуер (метод Лу Юя)», цілком або частинами, активне посилання на oede.in.ua обов’язкове.


    Мітки до статті: чай


    
    Головні розділи сайту:
  • Останні статті цього розділу
    про Чай, каву та інші напої:

  • Цікаві матеріали цього розділу:

    Чайне і пуер-сп'яніння - через що може відбутисях

    Чи можна пити вагітним каву

    Шкода від кефіру - чому і коли

    Про їжу просто |Добірка статей розділу | Карта сайту
       © 2012-2014 - Просто Про їжу
     
    ↑ Вгору ↑