Просто про їжу - Головна Карта сайту  
Просто Про їжу

8 продуктів для довголіття і продовження молодості





Якщо ви хочете прожити довге і здорове життя, крім формування хороших звичок і виконання достатньої кількості фізичних вправ, вам слід також стежити за своїм меню і збалансувати раціон. Ця стаття розповість вам про продукти, які здатні продовжити життя і додати здоров’я.

На цій сторінці:

«Молодильні» продукти

Ось топ-набір продуктів, необхідних для повноцінного життя, продовження молодості і підтримки краси, які повинні бути на вашому столі якомога частіше.

Оливкова олія здатна боротися зі старінням

Оливкова олія

Дослідники з 7 країн наголошують на тому, що оливкова олія містить безліч вітамінів, таких як A, D, K, F, що допомагають знизити ризик виникнення раку і захворювань серця. Більш того, в оливковій олії міститься велика кількість поліфенолу, здатного боротися зі старінням.

Оливкова олія екстра-класу (olio d’oliva l’extravergine) виготовлена методом холодного віджимання (spremuta a freddo) вважається найкращою. Кислотність такого масла повинна бути нижче 1-го%, що нижче — то краще.

З йогуртом живуть довше

Йогурт з корисними бактеріями

Дослідження показали, що люди, які щодня вживають йогурт, живуть довше за тих, у чиєму раціоні він відсутній, а все завдяки високому вмісту кальцію, здатного відстрочити остеопороз. Крім того, йогурт містить корисні бактерії, які протистоять шлунково-кишковим захворюванням, і, відповідно, бореться таким чином зі старінням організму.

Найдорожчі та найбільш цінні для організму — «живі» йогурти, оскільки вони містять «живі» бактерії, то строк зберігання їх близько 3-х днів. Менш дорогі й трохи менш корисні йогурти, мають термін реалізації 2-4 тижні. Вони теж містять «живу» паличку і теж дуже корисні.

Риба багата Омега-3 кислотами

Риба

Риба, особливо морська, багата жирними кислотами Омега-3, які допомагають боротися з ожирінням і запобігають виникненню відкладень холестерину на стінках кровоносних судин, зменшуючи тим самим ймовірність виникнення аритмії.

Найбільше Омега-3 кислот міститься в: консервованій печінці тріски, кильці і атлантичному оселедці (вміст Омега-3 в морепродуктах). У зв’язку з цим, ці сорти риб можна назвати найбільш корисними.

Шоколад знижує ймовірність серцевих захворювань

Результати деяких експериментів свідчать про те, що шоколад знижує ймовірність виникнення серцевих захворювань. Так, дослідники Потсдамського інституту дієтології встановили: 6 г чорного шоколаду в день, зменшує на 39% можливість виникнення інфаркту та інсульту. Це зумовлено вмістом какао, здатного підтримувати здоров’я кровоносних судин, запобігати виникненню діабету, хвороб нирок і хвороби Альцгеймера.

Відео про користь шоколаду і як схуднути на шоколадній дієті

Чорний шоколад роблять з тертого какао, цукру і масла какао. Що вищий процентний вміст какао, то більш корисний шоколад. Найкорисніший шоколад — так званий, «Екстра», вміст какао в такому шоколаді може доходити до 90%.

Горіхи запобігають старечому слабоумству

Грецькі горіхи

Горіхам за поживністю, наявністю білків, вітамінів та інших корисних елементів немає рівних серед багатьох продуктів. У своєму складі вони містять дуже корисні, ненасичені жири, включаючи Омега-3 жирні кислоти, які мають той же ефект, що і риб’ячий жир і оливкове масло. Більш того, горіхи багаті на мінерали та антиоксиданти.

Мабуть, найкорисніший горіх — волоський. Він містить вітамінів у 50 разів більше, ніж будь-які цитрусові і в 8 разів більше, ніж смородина, а вміст антиоксидантів, в порівнянні з іншими видами горіхів, більший мінімум у 2 рази. Регулярне вживання 3-х горіхів в день, запобігає старечому недоумству, а 30 г 2-3 рази на тиждень, зменшить вірогідність інфаркту на 47%.

Червоне вино уповільнює старіння клітин

Червоне вино

Дедалі більшу увагу вчених привертає червоне вино, яке є однією із складових середземноморської дієти. У відповідності з результатами ряду досліджень, регулярне вживання 150 мл сухого червоного вина здатне запобігти виникненню захворювань серця, діабету, хвороби Альцгеймера і здатне уповільнювати процеси старіння клітин в людському організмі.

Червоне вино містить поліфеноли, флавоноїди і таніни, які роблять напій здатним омолодити організм і вивести вільні радикали. Антиоксидантна здатність вітаміну E в 20 разів нижча, ніж у червоного вина. Жоден інший алкогольний напій не може похвалитися аналогічним ефектом.

Для здоров’я буде корисно тільки марочне вино, яке добре вибродило. Дізнатися про якість вина можна уважно розглянувши на пляшці етикетку:

  • що більше на ній інформації про виробника, клас і походження, то якість вина, швидше за все, вища;
  • у добротного вина дизайн етикетки строгий, використовується не більше трьох кольорів;
  • наявність медалей також може свідчити про якість.

Полуниця відстрочить старіння

Полуниця

В 5-тьох середніх полуничках вітаміну С стільки ж, скільки в одному апельсині, а також, вчені виявили, що полуниця містить певні хімічні речовини, здатні послаблювати запальні процеси в організмі і усувати шкоду, спричинену окисленням, а також підсилює лібідо і в чоловіків і у жінок. Усе це відсуває старіння, підвищує імунітет, допомагає відстрочити втрату пам’яті, і наступ рухових розладів.

Вибирайте цілу, суху полуницю темно-червоного або бордового кольору. Такий колір свідчить про її стиглість, але будьте уважні, оскільки є способи підфарбовування полуниці, тому насичений ароматом запах більш надійно вкаже на стиглість ягід.

Часник кращий протираковий продукт

Часник — один із кращих протиракових продуктів завдяки великій кількості органічних сполук селену, що містяться в ньому, які здатні запобігати появі злоякісних новоутворень. 345 француженок з першою стадією раку грудей систематично вживали свіжий часник і продукти, багаті клітковиною, у підсумку — захворювання не розвивалося.

Відео про користь часнику

Часник — суперпродукт. Він проявляє такі ж потужні антибактеріальні властивості, як і пеніцилін, але без побічних дій, вважає американський професор Пол Бергнер. Крім того, він виводить важкі метали, здатний знизити навантаження на серце, завдяки тому, що знижує тиск, сприяючи більш активному току крові, також він здатний знижувати рівень поганого холестерину і підвищувати рівень хорошого.

Вживати часник потрібно особливим чином: зубчики, вичавлені за допомогою часничниці чи в дрібно-порізаному вигляді, повинні попередньо полежати протягом 15 хвилин. У результаті взаємодії часнику з повітрям відбувається вироблення алліцину — чудового борця з раком.

Ефективно позбавити від неприємного часникового запаху допоможе свіжий пучок петрушки. Для цього після вживання часнику треба подовше її пожувати, але не їсти відразу.

При відтворенні тексту статті «8 продуктів для довголіття і продовження молодості», цілком або частинами, активне посилання на oede.in.ua обов’язкове.


    Мітки до статті: користь, продукти


    
    Головні розділи сайту:
  • Останні статті цього розділу
    про користь і шкоду продуктів:

  • Цікаві матеріали цього розділу:
    Про їжу просто | Добірка статей розділу | Карта сайту
       © 2012-2014 - Просто Про їжу
     
    ↑ Вгору ↑