Просто про їжу - Головна Карта сайту  
Просто Про їжу

Любов до капусти





Капуста — одна з головних овочевих культур. Коли в нашу країну ще не привезли картоплю, білокачанна була головним фаворитом на столах наших предків. Її варили, тушкували, запікали, з неї робили знамениті щі і пекли чудові пиріжки. Втім, і сьогодні вона не втратила своїх позицій — без неї не зробити голубці, осінній салатик, овочевий суп або дієтичний гарнір до м’яса, не кажучи вже про улюблену всіма квашену капусту.

У чому ж секрет такої популярності цього овочу? Ця стаття розповість про корисні властивості капусти та змусить вас полюбити її ще більше.

На цій сторінці:

Ген любові до капусти

Німецькі вчені з Інституту вивчення продуктів харчування, розташованого в Потсдамі, виявили ген, відповідальний за любов людини до капусти.

Вони визначили, що цей ген робить людей вразливими до дефіциту в організмі речовин, що містяться в капусті й обумовлює прихильності в їжі, пропілтіоурацилом і фенілтіокарбаміду.

Капуста проти грабіжників

Капуста є однією з улюблених страв у Німеччині. 70-річний житель Німеччини зупинив за допомогою бляшанки з улюбленою стравою збройне пограбування магазину.

Працівник продуктового магазину в місті Корбах, розкладав банки з квашеною капустою, коли почув голоси двох грабіжників, які ховали свої обличчя під масками, погрожували пістолетом і збили з ніг продавщицю.

Літній службовець магазину, якому віддали наказ опуститися на підлогу, кинув банку з капустою в найближчого грабіжника і поцілив йому в голову. Зловмисники перелякались не на жарт і втекли.

Капуста попередить розвиток раку у курців

Любов до капусти

ScienceDaily повідомляє, що тайванські вчені відкрили механізм розвитку раку легенів тютюновим димом.

Дослідники з Національного університету вводили проканцероген , що міститься в тютюні, мишам, Саме він створює умови розвитку раку легенів і активується ферментами печінки.

Виявилося, що метилування генів, що не дають безконтрольно ділитися клітинам, відбувається під впливом цього ферменту. Такий безконтрольний поділ є основою розвитку раку.

У січні 2010 року в США були опубліковані підсумки досліджень вчених Національного інституту раку, які виявили, що похідні вітаміну B9, які містяться в їстівній частині бадилля овочів, знижують рівень метилування генів у легенях курців. Отже, всі види капусти та інші багаті на вітамін B9 овочі можуть загальмувати або відстрочити виникнення раку легенів від тютюнового диму.

При відтворенні тексту статті «Любов до капусти», цілком або частинами, активне посилання на oede.in.ua обов’язкове.


    Мітки до статті: користь, продукти


    
    Головні розділи сайту:
  • Останні статті цього розділу
    про користь і шкоду продуктів:

  • Цікаві матеріали цього розділу:
    Про їжу просто | Добірка статей розділу | Карта сайту
       © 2012-2014 - Просто Про їжу
     
    ↑ Вгору ↑