Просто про їжу - Головна Карта сайту  
Просто Про їжу

Найдорожча картопля





На цій сторінці:

Коли вам випаде нагода поласувати найдорожчою картоплею La Bonnotte, то ви, напевно, зрозумієте, чому її вважають дуже ексклюзивними ласощами, які кухарі по всьому світі чекають кожен рік і намагаються роздобути цю картоплю на свою кухню.

Найдорожча картопля Bonnotte — збір врожаю

Bonnotte (іноді пишуть «Bonot», «bonotte» або «Bonnot») є різновидом картоплі ранніх сортів Нуармутье («Sirtema», «Lady Christl» і «Charlotte). Ця картопля маленька і кругла, з щільною і ніжною м’якоттю, зберігається всього кілька днів. Садити і збирати її можна тільки вручну.

Найдорожча картопля Bonnotte - збір врожаю

За один тиждень 2500 чоловік з Нуармутье, прикладаючи всі свої зусилля, збирають врожай дорогоцінної картоплі La Bonnotte повністю вручну. Картопля збирається в перший тиждень травня і ця подія супроводжується святом врожаю.

Картопля з острова Нуармутье найдорожча у світі

Картоплю Bonnotte іноді продають на аукціонах, і ціна за кілограм тоді може надзвичайно високою. Піку слави картопля досягла 1995-1996 роках. Ціна за кілограм складала більше 3000 швейцарських франків (457 €). Зараз в місцевих магазинах на острові Нуармутье цей делікатесний вид картоплі можна купити, заплативши всього близько 70 € за кілограм.

Яка найдорожча картопля у світі

З 1930-х років картопля Bonnotte відома своїми смаковими особливостями споживачам, але з приходом епохи механізації, вона зникла у 1960-х роках, оскільки ця культура не пристосована до машинного обробітку. 30 років потому фермери з острова Нуармутье вирішили воскресити цей зниклий сорт. Після багатьох спроб вдалося відтворити ідентичний (ті ж розміри, такий самий смак), сорт картоплі.

Вирощується вона у дуже піщаному ґрунті, на невеликих грядках шириною 70 см, удобрених морськими водоростями. Водорості постачають плоди додатковими мікроелементами морського походження. Технологія обробітку забезпечує успішне утворення бульб, завдяки максимальному прогріванню і провітрюванню ґрунту. Зібрану картоплю в той же день, перебирають, миють, упаковують і відправляють на продаж.

Маленький урожай і ніжний (солодкуватий, з присмаком свіжих горіхів і йоду та з натяком на лимон) комплексний смак роблять цей сорт картоплі ексклюзивним. Щороку вирощують картоплі La Bonnotte не більше 20 тонн, а всього різних ексклюзивних сортів там вирощують до 100 тонн на рік.

З’являється найдорожча картопля, як правило, однією з перших на ринку, на початку травня, завдяки мікроклімату французького острова Noirmoutier і впливу на нього Атлантичного океану (зима м’яка, літо помірно тепле).

На острові Нуармутье вирощується 5 ексклюзивних сортів картоплі. Календар дат, коли можна поласувати цими прекрасними на смак сортами картоплі, виглядає таким чином:

  • Квітень — Sirtema
  • Травень — Sirtema, Bonnotte, Lady Christl
  • Червень — Aminca, Lady Christl, Charlotte
  • Липень — Charlotte

La Bonnotte є дуже ексклюзивним ласощами, які кухарі у всьому світі чекають кожен рік, щоб роздобути цієї картоплі на свою кухню.

Ви можете спробувати найдорожчу картоплю La Bonnotte до 15 травня в кращих французьких ресторанах і в кращих ресторанах Нідерландів в De Librije (*** Zwolle), Le Ciel Blue (** Amsterdam), Т Brouwerskolkje (** Overveen), Де Bokkedoorns ( ** Overveen) і Savelberg (* Voorburg).

Маленькі хитрощі приготування картоплі Bonnotte

Особливістю картоплі з острова Нуармутье є те, що шкірка у неї настільки тонка, що вона не вимагає чищення, і вона додає невловимий додатковий присмак. Для смаження картоплю досить просто помити і порізати на 2-3 частини, в залежності від її розміру.

Страви з самої дорогої картоплі картоплі

Корисні поради при приготуванні самої дорогої картоплі у світі:

  • Bonnotte потрібно використати протягом 72 годин після покупки, тоді вона повністю реалізує свій смак .
  • Пам’ятайте, що шкірка картоплі Нуармутье є джерелом вітамінів! Тому чистити її не треба! Однак, якщо ви все ж хочете її очистити, то найпростіше зробити це, потери картоплину тканиною з крупною сіллю.
  • Перш ніж смажити картоплю на сковороді, щоб уникнути розбризкування гарячого жиру, ретельно просушіть картоплю, загорнувши її в тканину.

У цієї картоплі є навіть свій сайт: рецепти страв з найдорожчої картоплі.

При відтворенні тексту статті «Найдорожча картопля», цілком або частинами, активне посилання на oede.in.ua обов’язкове.


    Мітки до статті: продукти


    
    Головні розділи сайту:
  • Останні статті цього розділу
    про користь і шкоду продуктів:

  • Цікаві матеріали цього розділу:
    Про їжу просто | Добірка статей розділу | Карта сайту
       © 2012-2014 - Просто Про їжу
     
    ↑ Вгору ↑