Просто про їжу - Головна Карта сайту  
Просто Про їжу

Чотири зелених продукти для виведення токсинів





Завдяки результатами численних досліджень впливу різних продуктів харчування на організм людини, можна запропонувати чотири продукти, які, без сумніву, при регулярному вживанні будуть корисними і допоможуть позбавиться від накопичених організмом шкідливих речовин: броколі, зелений чай, лайм, зелений часник

На цій сторінці:

Чим небезпечне накопичення токсинів в організмі

Більшість фахівців, які займаються проблемами здоров’я, стверджують, що симптоми хронічної втоми відбуваються в основному через накопичення токсинів в організмі, перш за все, внаслідок повсякденного вжитку разом з їжею шкідливих речовин, харчових добавок і застосування продуктів хімії.

Крім втоми, на думку багатьох експертів, отруєння організму токсинами часто стає причиною головного болю, м’язевої слабкості, неврозів.

Продукти, які допоможуть вивести токсини з організму

Тож, до вашої уваги продукти, які допоможуть очистити ваш організм та вивести токсини.

Броколі

Броколі

Всесвітня організація охорони здоров’я офіційно рекомендує вживати в їжу, як мінімум три рази в тиждень, страви із зелених овочів: броколі, шпинату тощо.

Було встановлено, що броколі в свіжому вигляді, містить найбільшу серед інших овочів кількість вітамінів та інших живильних речовин. За вмістом білків (4-4,8%) вона перевершує спаржу, шпинат і цукрову кукурудзу. Незамінних амінокислот у броколі стільки ж, скільки і в білку яєць. Білок броколі цінний ще й вмістом у ньому метіоніну і холіну, що перешкоджають накопиченню холестерину.

Броколі накопичує каротину майже в 50 разів більше, ніж цвітна та білокачанна капуста, а заліза та аскорбінової кислоти — удвічі більше. Завдяки підвищеному вмісту корисних речовин і високим смаковим якостям вона повинна зайняти гідне місце в харчовому раціоні.

Рекомендується, броколі вживати в сирому вигляді або піддавати термічній обробці по можливості більш короткий час — таким чином броколі, як й інші овочі, максимально зберігає свої властивості, в тому числі зберігаються і необхідні організму харчові волокна (клітковина).

Зелений чай

Зелений чай

Звичку пити зелений чай регулярно вчені заохочують. Про користь від його вживання говорить і факт, низького рівня ракових захворювань серед китайців. Звичайно, найбільш корисним є свіжий зелений чай, але такий чай у нас важко знайти.

Проведено багато досліджень властивостей зеленого чаю і встановлено, що при правильному зберіганні він зберігає більшу частину своїх антиоксидантних властивостей.

Згідно з дослідженням, проведеним Американською асоціацією з вивчення раку, результати якого були опубліковані в минулому році, великі дози зеленого чаю (у вигляді таблеток, що прирівнюються до 10-16 чашок чаю) істотно збільшили виробництво ферментів, які зменшують токсичність канцерогенів.

Лайм

Лайм

У лаймі — зеленому лимоні, міститься набагато більше антиоксидантів, ніж у «звичайних» лимонах жовтого кольору, особливо вітаміну С. Будучи родичем лимона, лайм перевершує всі інші цитрусові за вмістом аскорбінової кислоти.

Майже через 40 років після відкриття вітаміну C Лайнус Полінг з Університету Джона Хопкінса заявив, що він має антиракові властивостями, як і більшість інших антиоксидантів, фактично завдяки цьому він гальмує розвиток деяких пухлин.

Зелений часник

Зелений часник

Зелену цибулю знають усі, вона продається в магазинах, її додають в салат й інші страви. Кухарі часто використовують зелений часник, якщо хочуть зменшити різкий смак часнику. Пагони зеленого часнику додають стравам потрібний смак і аромат. (До речі, зелений часник можна вирощувати вдома, на підвіконні.)

Також не всі знають, що зелений часник за багатьма своїми корисними властивостями перевершує цибулю. Найчастіше те, що міститься в зелених овочах, — найбільш корисне.

Пагони зеленого часнику, на думку фахівців з Університету Пенн-Пляма (Penn State University), перешкоджають утворенню канцерогенних речовин в печінці. Крім того, існує достатньо доказів його протигрибкових і антибіотичних дій.

При відтворенні тексту статті «Чотири зелених продукти для виведення токсинів», цілком або частинами, активне посилання на oede.in.ua обов’язкове.


    Мітки до статті: користь, продукти


    
    Головні розділи сайту:
  • Останні статті цього розділу
    про користь і шкоду продуктів:

  • Цікаві матеріали цього розділу:
    Про їжу просто | Добірка статей розділу | Карта сайту
       © 2012-2014 - Просто Про їжу
     
    ↑ Вгору ↑