Просто про їжу - Головна Карта сайту  
Просто Про їжу

Поради як готувати і як вибирати продукти





Як казав хтось із давніх, «я — те, що я їм». Тому вимоги до якості продуктів харчування постійно зростають. Ми стаємо більш вимогливими, уважніше відносимося до їжі і напоїв, що поставляються на наш стіл.

Але й досі залишається відкритим питання, як споживачеві відрізнити якісний продукт від низькоякісного, а натуральний — від штучного. Саме з цією проблемою ми намагатимемося розібратися у цьому розділі.

Як обирати продукти

Дорогі делікатесні продукти-не обов’язково найякісніші. За радянських часів існував тільки один сорт ковбаси, який називався" Ковбаса «. І проблем зі здоров’ям було значно менше. При сьогоднішньому достатку продуктів людям хочеться харчуватися делікатесами, і їх можна зрозуміти: одне смачніше, інше менш смачно. Але ж ці смак і запах часто забезпечують саме харчові добавки.

Як же вибрати хороший, натуральний продукт? Перше, на що потрібно дивитися, — це термін реалізації і термін зберігання товару, які ви бачите на упаковці. Що менший термін зберігання заявлений виробником, то більш натуральну їжу ви тримаєте в руках. Але проблема в тому, що натуральний продукт виглядає не так презентабельно, як вироблений з використанням штучних добавок. У натурального продукту менший термін зберігання, він швидше втрачає товарний вигляд. Втім, деякі експерти стверджують, що збільшувати термін придатності натурального продукту дозволяє і сучасне виробниче обладнання.

Як вибирати продукти

Де купувати

Експерти радять звертати увагу не тільки на упаковку, але і на місце придбання продукту. Так, у великих супермаркетах купувати продовольство надійніше, ніж в дрібних точках продажів.

Тож, наприклад, питання: чи купувати дорогий сир в спеціалізованих «сирних лавках» залишається відкритим. Продукти в таких магазинах коштують дорого, вибір екзотичний і широкий, внаслідок чого сири деколи залежуються довго. Тому, якщо потрібний вам сир є в більш демократичному супермаркеті, можливо, варто купувати його там.

Як не помилитися при виборі

Сьогодні виробляти якісну і натуральну продукцію можуть тільки підприємства, які вкладають у виробництво великі гроші або, ще краще, мають повний виробничий цикл. А споживачеві, у свою чергу, дуже складно розпізнати на ринку якісний продукт. Гіпотетично така можливість є, але в реальності на це потрібно витратити стільки сил, що середньостатистична людина просто махне рукою і купить те, що є.

До того ж культура харчування у нас така, що більшість споживачів не дуже-то зацікавлені в якості продукції: людей приваблює в першу чергу дешевизна. Якщо ми і купуємо делікатеси, то все одно спочатку дивимося на те, що добре пахне і виглядає. Але часто ці аромати забезпечують всі ті ж смакові добавки. Невже харчуватися здоровою їжею можуть собі дозволити тільки забезпечені люди, що купують продукти в спеціалізованих магазинах?

Це не так — впевнені експерти. Людина з будь-яким достатком може харчуватися правильно. Купити морквину і капусту, приготувати з них салат, в якому не буде ніяких консервантів. Не робити ковбасу основною стравою харчування, а самостійно купити м’ясо і запекти його в духовці або приготувати буженину. Вручну зліпити пельмені, які смачніші й дешевші, ніж у магазині. Тож, головне — бажання, а можливість завжди знайдеться.

Справжній хліб

Як вибрати хліб

Хліб — усьому голова, це головний продукт, без якого не обходиться жоден стіл більшості українських родин. Асортимент булок і буханців, пропонований в магазинах, досить широкий. Що з цієї продукції можна назвати якісною, а що — ні? Експерти кажуть: в першу чергу орієнтуйтеся на виробника. Довіряйте знайомим, перевіреним маркам. Новоутвореним пекарням економічно невигідно працювати опарним способом, і вони намагаються прискорити процес. Безопарний спосіб виробництва — це дріжджі, поліпшувач, і через годину хліб уже готовий. Опарним же способом працювати важче: прогавив хвилинку, і оп! — Хліб опустився. Тож, надійніше купувати хліб, вироблений заводами з усталеною репутацією, що дотримуються всіх етапів технології. Якщо хліб прогинається від корки до корки або має неприродно білий колір, це має викликати підозри: у першому випадку — це «порожній», неситний хліб, у другому — із додаванням в борошно відбілювачів.

Крім того, хороший хліб не може коштувати дешево. Краще купити якісні півхлібини, ніж дешеву підробку.

Хліб — це швидкопсувний продукт, він не може зберігатися п’ять днів, попереджають виробники. Якщо він лежить довше трьох діб і не псується, це привід для підозр, при правильному виробництві такого бути не може.

Молочні продукти

Як вибрати молочні продукти

Молоко дано людині самою природою і супроводжує нас із перших днів життя. Але саме до якості молока і молочних продуктів у споживачів багато претензій. «Усе молоко роблять із порошку. У ньому є антибіотики, якими корів лікували». Яких тільки жахів про молоко не почуєш! Проте в магазинах можна знайти смачне, корисне, натуральне молоко.

Перед покупкою зверніть увагу на зовнішній вигляд продукту, цілісність його упаковки. Молочно-кислі продукти зберігаються в охолоджуючому обладнанні при t +4 ° - +6 ° C. Що «ближча» дата вироблення на упаковці, то свіжіший продукт. Основним інгредієнтом складу має бути «незбиране молоко». У складі глазурованих сирків не повинно бути рослинних жирів. Справжнє вершкове масло має кришитися — це означає, в маслі тільки молочний жир.

Недорогий та вишуканий делікатес

Як вибрати сир

Сир — продукт, що полюбився багатьом і, завдяки своїм смаковим якостям, заслужено вважається делікатесом. Але як обрати сир? Упевнившись, що з терміном придатності та датою розфасовки все в порядку, зверніть увагу на зріз: краї не повинні тріскатися, розшаровуватися і кришитися, якщо це, звичайно, не особливість сорту. Слід поцікавитися не тільки походженням і роками життя шляхетного продукту, але й звернути увагу на його оточення. Сир легко вбирає сторонні аромати, тому він не повинен лежати близько до копченостей та ковбас, що мають сильний запах.

У багатьох магазинах сир можна спробувати. Тільки так ви зрозумієте, чи варто його купувати. Брати сирну нарізку не варто. Краще купіть цілісний шматок і попросіть нарізати його при вас.

Перш ніж поїхати в магазин, ви повинні вирішити, навіщо вам потрібен сир: чи хочете ви зробити банальний бутерброд, запропонувати гостям вишукану сирну тарілку або використовувати цей продукт для конкретної страви. Для кожної страви необхідний конкретний вид сиру.

При відтворенні тексту Статті «Поради як готувати і як вибирати», цілком або частин, активно посилання на oede.in.ua обов’язкове.



Цікаві статті з порадами як готувати і як вибирати продукти:

    • Креветки, як вибирати, варити та готувати іншими способами
      Креветки - делікатес, який полюбляють чимало людей. Ви можете порадувати своїх рідних та друзів правильно звареними або смаженими креветками, додавши смачну родзинку - вишуканий та простий у приготуванні соус. Детальніше читайте у статті.
    • Як смачно готувати креветки: скільки і як варяться і смажаться
      Небагато знайдеться тих, хто відмовився б від порції смачних креветок, особливо смажених. Як самому приготувати такий делікатес, які є способи очищення, варіння та смаження креветок, ви дізнаєтесь зі статті.
    • Кава в турці - як варити
      Філіжанка смачної ароматної кави зранку - запорука вдалого дня для багатьох. Проте не всі можуть насолодитися повним букетом властивостей цього напою, оскільки більшість не знає простих, проте ефективних, правил заварювання кави в турці. Самі ці секрети ми розкриваємо у статті.
    • Капуста квашена - користь, та поради як квасити
      Квашена капуста — це і прекрасна закуска, і ліки. У кожної господині є свої секрети квашення капусти. Хтось квасить капусту з яблуками, хтось з морквою або виноградом, а хтось з журавлиною, анісом, імбиром, кмином. У цій статті ми розповідаємо про корисні властивості квашеної капусти, способи її приготування та зберігання.
    • Як варити рис розсипчастим за різними рецептами
      Рис - корисна страва, прте часто він виходить липким, а тому не смакує так, як має це робити. Тож, щоб порадувати своїх рідних та друзів справді смачним та розсипчастим рисом, дізнавайтесь зі статті як його правильно варити та обирайти найкращий для себе спосіб приготування.
    • Тісто на млинці - кілька рецептів як готувати смачно
      Кожна справжня господиня неодмінно повинна вміти готувати млинці, адже це те, чим можна порадувати свого чоловіка та дітлахів, бо це дійсно так смачно. А головне у приготуванні млинців - це правильне тісто. Тож, про те, як готувати тісто на млинці, читайте у статті.
    • Згущене молоко: як приготувати вдома і як варити готове
      Згущене молоко - ласощі, що полюбляють і дорослі, і діти тепер так просто приготувати вдома. Для цього Вам необхідно прчитати статтю та запам'ятати кілька простих правил, як готувати та вирити згущене молоко в домашніх умовах.
    • Як готувати креветки до пива - 7 рецептів
      До уваги любителів пива. Ця страва не залишить вас байдужими. Як смачно приготувати креветки до пива, читайте у статті.
    • Як спекти шарлотку з яблуками: класичний та інші прості рецепти
      Що таке шарлотка та звідки вона взялася. Смачний пиріг з яблуками, що називають шарлоткою, - простий та вишуканий десерт, який надасть затишку, смаку та аромату будь-якому чаюванню. Як спекти цей пиріг, не докладаючи багато зусиль, ми розповіли у статті.
    • Шарлотка з яблуками: смачний та простий рецепт
      Як легко приготувати пиріг з яблуками? У чому секрет смачної шарлотки? Які яйця необхідно обирати для приготування випічки? Про це все у нашій статті.
    • Як приготувати гарбузову кашу: 5 рецептів і 7 порад
      Як приготувати одну з найбільш популярних і корисних страв - гарбузову кашу. У цій каші повністю зберігається більшість корисних речовин, зокрема каротин і кальцій. Спробуйте приготувати страву за наведеними рецептами, і одина з них або кілька обов'язково стануть улюбленими у Вас та у вашій родині.

Мітки до статті: як готувати



Головні розділи сайту:
  • Останні статті з Порадами
    як готувати і вибирати продукти:

  • Цікаві матеріали цього розділу:
       Про їжу просто | Карта сайту
    © 2012-2014 - Просто Про їжу
     
    ↑ Вгору ↑