Просто про їжу - Головна Карта сайту  
Просто Про їжу

Як готувати креветки до пива: 7 рецептів





Креветки з пивом, безсумнівно, це смачно, але треба визнати не дуже корисно. Щоб отримати не лише задоволення від цього заняття, але й не нанести шкоду здоров’ю, необхідно знати,як готувати креветки до пива правильно.

Креветки дуже універсальний продукт, вони можуть додати екзотичного смаку будь-якій звичайній страві. Правильно приготовані вони будуть дуже смачні гарячими і холодними, з пивом і без.

На цій сторінці ми зібрали 7 рецептів, як готувати креветки, які сподобаються любителям пива.

На цій сторінці:

Креветки до пива, як готувати

Кидання заморожених креветок в киплячу воду найпоширеніша помилка при їх готуванні. Щоб розморозити креветки, досить помістити їх в холодну воду і почекати, поки не піде весь лід.

Смажені креветки до пива

Смажені креветки до пива

Склад продуктів:

  • 1 кг очищених креветок;
  • 1 лимон;
  • сіль і кріп за смаком;
  • оливкова олія.

Як посмажити креветки до пива:

  1. Розморозити креветки і дати стекти воді, відкинувши їх на друшляк.
  2. Перекласти їх у невелику каструлю, додати дрібно нарізаний кріп і сік лимона.
  3. Все це трохи посолити і залишити маринуватися на півгодини.
  4. Викласти креветки на сильно розігріту сковороду і обсмажити 3-5 хвилин на оливковій олії.

Подавати страву до пива теплою.

Смажені креветки до пива (рецепт № 2)

Склад продуктів:

  • 1 кг креветок без панцира;
  • 1/2 лимона;
  • 1 зубок часнику;
  • чорний перець, зелень і сіль за смаком;
  • оливкова чи рослинна олія.

Як готувати смажені креветки до пива:

  1. Розморожуємо і відкидаємо креветки на друшляк, даємо стекти воді.
  2. Дрібно нарізаємо лимон разом з цедрою.
  3. Нагріваємо на сковороді олію і висипаємо креветки.
  4. Додаємо сіль, перець часник і лимон.
  5. Смажимо, помішуючи на великому вогні 5 хвилин, до рум’яного кольору панцира.
  6. Перед зняттям з вогню посипаємо зеленню.

Тушковані креветки до пива

Склад продуктів:

  • 1 кг очищених креветок;
  • 1 лимон;
  • 1-2 зубчики часнику;
  • сіль, перець, лавровий лист за смаком;
  • багато зелені, петрушки і кропу;
  • оливкова або соняшникова олія.

Як стушкувати креветки до пива:

  1. Розморозити креветки.
  2. Видавити сік лимона, а решту лимона порізати.
  3. Дрібно порізати часник і зелень.
  4. Всі інгредієнти покласти на розігріту сковороду з рослинним маслом.
  5. Тушкувати 5 хвилин.

Тушковані креветки до пива (рецепт № 2)

Склад продуктів:

  • 1 кг морожених креветок;
  • 1,5 лимона;
  • 2-3 зубки часнику;
  • 1/3 пачки вершкового масла;
  • 1 пучок кропу;
  • червоний перець, сіль за смаком.

Спосіб готування тушкованих креветок:

  1. Дрібно порізати 1 лимон разом з цедрою, часник роздавити в часничниці.
  2. Морожені креветки, лимон, часник, кріп, сіль, перець кладемо в каструлю і після того, як розморозяться креветки, все перемішати і дати трохи настоятися.
  3. Ставимо сковороду на середній вогонь кладемо масло і коли воно розтопиться додаємо креветки з маринадом і накриваємо сковороду кришкою.
  4. Дати креветкам покипіти 2 хвилини, вимкнути вогонь і дати постояти 10 хв.
  5. Викласти креветки і полити соком решти лимона.

Як варити креветки до пива в соєвому соусі

Креветки до пива

Склад продуктів:

  • 1,5 кг креветок;
  • 1 головка часнику, дрібно порізаного;
  • червоний перець і кріп за смаком;
  • 100 г соєвого соусу;
  • рослинна олія.

Спосіб, як варити креветки до пива в соєвому соусі:

  1. Розморозити і відварити в солоній воді креветки з кропом і дати стекти воді, відкинувши їх на друшляк.
  2. Обсмажити часник в казані на рослинній олії з червоним перцем.
  3. Викласти креветки в казан, додати соєвий соус і, помішуючи, готувати близько 10 хвилин.

Смажені креветки в пиві

Смажені креветки в пиві

Склад продуктів:

  • 200 мл пива;
  • 1 кг креветок;
  • 140 г борошна;
  • 2 ч. л. солі;
  • 1 ч. л. розпушувача;
  • 1/2 ч. л. червоного перцю;
  • 150 мл молока;
  • 2 яйця;
  • 750 мл рослинного масла.

Спосіб приготування креветок в пиві:

  1. З креветок зняти панцир, залишивши недоторканими хвости.
  2. Перемішати в глибокій тарілці борошно, сіль, розпушувач і червоний перець.
  3. Додати пиво, молоко, яйця і знову добре перемішати.
  4. Покласти в кляр креветки і дати їм постояти 30 хвилин.
  5. Нагріти олію в глибокій сковороді до 185 С.
  6. Виймати креветки з кляру перед смаженням треба по 1 шт. Смажити креветки перевертаючи, невеликими порціями, 4 хвилини, до утворення золотистої скоринки. Видалити зайвий жир, помістивши креветки на паперовий рушник.

Подавати на стіл щойно приготовані креветки гарячими і з холодним пивом.

Гострі креветки в пиві

Склад продуктів:

  • 700 мл пива;
  • 1 кг креветок, сирих і неочищених;
  • 6 шт. лаврових листів;
  • 4 зубчики часнику, очищених і подрібнених;
  • 1 лимон, неочищений, нарізаний тонко;
  • 2 цибулини, очищені, нарізані тонко;
  • 1/2 пучка свіжої петрушки, крупно нарізаної;
  • 1 ч. л. солі;
  • 1/4 ч. л. червоного перцю;
  • чорний перець за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Налити пиво у велику сковороду і поставити на середній вогонь.
  2. Через 1 хвилину додати лавровий лист, часник, лимон, цибулю, петрушку, сіль, червоний і чорний перець.
  3. Довести до кипіння, зменшити вогонь і тушкувати на маленькому вогні, накривши кришкою, близько 10 хвилин.
  4. Збільшити вогонь і додати неочищених креветок. Рівномірно перемішати.
  5. Щойно креветки дійдуть до кипіння, і щойно вони стануть яскраво-рожевими — зняти з вогню і накрити кришкою.
  6. Дати постояти 30 хвилин, періодично помішуючи.
  7. Перед подачею на стіл видаліть лавровий лист і злийте рідину, залишаючи часник, лимон, цибулю і петрушку разом з креветками.

Подавати приготовані креветки до пива разом з соусом для креветок.

При відтворенні тексту статті «Як готувати креветки до пива: 7 рецептів», цілком або частинами, активне посилання на oede.in.ua обов’язкове.


    Мітки до статті: креветки, як готувати


    
    Головні розділи сайту:
  • Останні статті з порадами
    як готувати і вибирати продукти:

  • Цікаві матеріали цього розділу:
    Про їжу просто | Добірка статей розділу | Карта сайту
       © 2012-2014 - Просто Про їжу
     
    ↑ Вгору ↑