Просто про їжу - Головна Карта сайту  
Просто Про їжу

Як смачно готувати креветки: скільки і як варяться та смажаться





Є багато способів, як можна готувати креветки, і це тільки питання смаку. Креветки можна варити, готувати на пару, в грилі, смажити на сковороді або у фритюрі, запікати в духовці. Про те, як зробити цей делікатес ще смачнішим, читайте у статті.

На цій сторінці:

В кулінарії, при готуванні страв, використовуються різні види креветок, що відрізняються своїми смаковими якостями, і це потрібно враховувати, щоб приготувати їх смачно і з максимальною користю для здоров’я.

Дрібні холодноводні види креветок більш соковиті й солодкі на смак, вони добре підходять для бутербродів або салатів, у той час як великі тепловодні креветки дуже ароматні, добре підходять для приготування насичених і гострих страв, а тому часто використовуються в східній кухні.

Якщо ви купили креветки, які вже були перед заморожуванням зварені, то вони повинні додаватися в страву за кілька хвилин до закінчення її приготування. Їх потрібно лише нагріти, інакше вони будуть жорсткими.

Приготовані креветки їдять свіжими, проте, якщо ви готуєте креветки завчасно, до їх використання в рецепті, їх можна зберігати в холодильнику, в запакованому пакеті протягом 2-3 днів.

Як розморожувати креветки

Оскільки більшість креветок, які можна купити, сирі вони або варені, заморожені виготовлювачем, вони повинні бути повністю розморожені перед приготуванням.

Розморожені креветки забезпечать більш рівномірне приготування страви. Оскільки креветки швидкопсувний продукт, правильне їх розморожування дозволить запобігти забрудненню і розмноженню шкідливих бактерій.

Радимо дотримуватися наступних простих правил:

  • Для того, щоб розморозити заморожені креветки, видаліть їх з упаковки і помістіть в миску. Накрийте миску і залиште молюски відтаювати в холодильнику на ніч.
  • Більш швидкий метод: загорніть креветки у водонепроникну плівку і помістіть їх в раковину, наповнену холодною водою. За цим методом креветки повинні розморожуватися близько години.
  • Ніколи не розморожуйте будь-які молюски при кімнатній температурі або в мікрохвильовій печі.

Креветки, як готуватиь — в панцирі або без?

Смачні варені креветки

Креветки можна готувати і в панцирі, і з головою, які можна видалити після приготування, але все ж панцир і голову краще видалити перед приготуванням, коли вони ще трохи підморожені, оскільки так це буде зробити простіше. Голови і панцир можна використовувати пізніше, а до цього зберігати їх у морозилці.

Якщо ж ви хочете насолодитися справжнім і повним смаком креветок, то готуйте їх з панциром, неочищеними, оскільки саме це посилює смак і аромат.

Голови та інші рештки креветок не варто одразу викидати. Обсмажте їх протягом декількох хвилин на сильному вогні з додаванням невеликої кількості оливкової олії. Додайте киплячу воду і варіть бульйон близько 15 хвилин. Налийте креветочний бульйон через сито в ємність. Такий бульйон можна використовувати для приготування супу із морепродуктів. А зберігати його краще у герметично закритій посудині в холодильнику.

Хвостики у великих креветок, як правило, не видаляють з двох причин: у декоративних цілях і для зручності, оскільки за них легше триматися. Хвостики легко знімаються, якщо їх обережно потягнути під час їжі, тому вашим гостям це не додасть жодних труднощів.

Ще один етап чищення креветок — видалення кишкової вени. Як панцир і голова, так і чорні вени, які знаходяться на спині у креветки, можуть бути видалені до або після приготування.

Ці вени насправді їстівні, але вони можуть містити пісок і бруд, особливо у великих креветок. Вени видаляють, розрізаючи креветки зверху ножем і змиваючи їх під струменем води.

Як варити креветки

Варка — це найбільш поширений спосіб приготування креветок, зокрема, дрібних. Важливо не переварити креветки, у той же час вони повинні бути повністю готові.

У залежності від розміру, креветки варяться від кількох хвилин до хвилини. Великі креветки варяться довше. За кольором оболонки можна сказати коли креветки вже зварені. Готові молюски стають рожевого кольору.

Поради щодо варіння:

  • маленькі і середні креветки варяться 3-4 хвилини,
  • більш крупні варяться 5-8 хвилин,
  • найбільша креветка буде варитися 7-8 хвилин.

Щоб зварити 1 кг свіжозаморожених креветок потрібно:

  1. Налити в каструлю 4 л води і додати 4 столові ложки морської солі.
  2. Довести воду до кипіння і покласти в неї креветки. Можна залишити їх неочищеними.
  3. Зменшити вогонь, накрити кришкою каструлю і варити креветки протягом 3-8 хвилин, у залежності від розміру. Початок відліку — щойно вода знову закипить.
  4. Креветки будуть готові, коли вони спливуть на поверхню води, а м’ясо стане білим. Зробіть для перевірки один-два надрізи.
  5. Зніміть креветки і помістіть їх під холодну воду на кілька секунд, щоб зупинити процес приготування.

Щойно креветки охолонуть, вони будуть готові для того, щоб очистити їх і скуштувати.

Як готувати креветки на грилі

Гриль — популярний спосіб приготування великих креветок, таких як тигрові або королівські. Дрібні креветки можна також готувати на грилі, але в цьому випадку краще буде їх нанизати на дерев’яні шампури.

Креветки потрібно замаринувати за кілька годин до їх приготування на грилі. Їх також можна приготувати, запікаючи в гарячій духовці при 175 ° C, але потрібно буде готувати на кілька хвилин довше.

Простий рецепт як готувати сирі креветки на грилі:

  1. Видалити оболонку з креветок, але залишити хвостик.
  2. Видалити чорні кишкові вени гострим ножем і нанизати креветки на дерев’яні шампури, попередньо замочені у теплій воді на 20 хвилин.
  3. Розігріти гриль до високої температури.
  4. Помістити нанизані креветки в гриль, залишаючи місце між шампурами.
  5. Змастити креветки невеликою кількістю оливкової олії, а потім посипати їх сіллю, перцем і часником.
  6. Креветки готувати в грилі протягом 3-4 хвилин, або поки креветки не порожевіють, шампури повернути 1 раз в середині приготування.
  7. Коли креветки будуть готові, зняти їх з вогню і подати до столу.

Як смачно смажити креветки

Смажені креветки

Смажені неочищені креветки дуже смачні, їх можна подавати як закуску або як основну страву. Це простий спосіб готувати креветки, але, напевно, смажені креветки найсмачніші!

Смаження неочищених сирих креветок:

  1. Промити креветки під струменем холодної води, а потім висушити на паперовому рушнику.
  2. Розтопити у великій сковороді і на сильному вогні трохи вершкового масла разом з невеликою кількістю оливкової олії.
  3. Додати креветки і декілька зубчиків часнику, приправити сіллю і великою кількістю чорного перцю.
  4. Обсмажити креветки, часто помішуючи, протягом 3-5 хвилин (великі смажити довше), або поки вони не порозовішають.

Зняти з вогню і відразу подавати до столу.

Смажені креветки у фритюрі:

  1. Заповніть фритюрницю або вок (кругла глибока сковорода з опуклим дном маленького діаметру) на кілька сантиметрів рослинним маслом і нагрійте масло до 190 ° С.
  2. Тим часом, очистіть креветки, залишаючи, за бажанням, хвіст.
  3. Занурте креветки в молоко, а потім в борошно і опустіть їх у фритюрницю або вок.
  4. Готуйте креветки 2-3 хвилини або поки вони не стануть золотисто-коричневого кольору.
  5. Виймаючи креветки, кладіть їх на паперовий рушник для видалення зайвого масла.

Хоча цей метод приготування не такий корисний для здоров’я, як інші, але все ж час від часу ви можете почастувати себе й своїх рідних такою смачною стравою.

Смажені креветки (відеорецепт):

При відтворенні тексту статті «Як смачно готувати креветки: скільки і як варяться і смажаться креветки», цілком або частинами, активне посилання на oede.in.ua обов’язкове.


    Мітки до статті: креветки, як готувати


    
    Головні розділи сайту:
  • Останні статті з порадами
    як готувати і вибирати продукти:

  • Цікаві матеріали цього розділу:
    Про їжу просто | Добірка статей розділу | Карта сайту
       © 2012-2014 - Просто Про їжу
     
    ↑ Вгору ↑