Просто про їжу - Головна Карта сайту  
Просто Про їжу

Як варити рис розсипчастим





Скільки людей, стільки і думок, як правильно і смачно варити рис. На цій сторінці ми зібрали 2 відеорецепта і 8 рецептів, як варити рис розсипчастим і ще + бонус, 3 смачнихрецепти вареного рису і кілька порад, як вибирати рис для розсипчастої рисової каші.

На цій сторінці, як варити рис розсипчастим:

Відеорецепт: Як варити рис розсипчастим з шафраном

Роман Гершуні ділиться секретом, як правильно варити рис (сарацинське зерно, як називали рис 200 років тому). Нічого складного — пара секретних рад відомого кулінара та чітке дотримання рекомендацій — і все готово, розсипчастий смачний рис зварений. Сідайте, будь ласка!

Рецепт приготування:

  1. Обсмажити в невеликій кількості рослинного масла 2 частини рису.
  2. Залити рис 3-ма частинами підсоленого окропу з шафраном.
  3. Варити на слабкому вогні 18 хв.

Відеорецепт: Як варити рис розсипчастим в сковорідці

Для того, щоб приготувати рис розсипчастим за цим рецептом, готувати його потрібно не в каструлі, а в сковороді з товстим дном.

  1. Наливаємо в сковороду трохи олії і нагріваємо.
  2. Тонким рівним шаром засипаємо 1 склянку рису.
  3. Трохи прожарюємо рис.
  4. Акуратно заливаємо 2 склянки гарячої води.
  5. Зменшуємо вогонь до мінімуму і накриваємо кришкою.
  6. Готуємо 20 хв., не відкриваючи кришки до википання води.
  7. Вимикаємо плиту і даємо 10 хв.

Як варити рис розсипчастим — спосіб зі «Сходу»

  1. Добре промити рис в холодній воді.
  2. Долити води трохи більше за рівнем, ніж рису, на товщину 1-2-х пальців.
  3. Залишити рис на 30-90 хвилин розбухати і ввібрати всю воду.
  4. Долити води на один палець.
  5. Варити 3-7 хв на маленькому вогні.

За час готування розсипчастого рису вода встигне википіти, а рис не пригорить і буде розсипатися.

Як варити рис розсипчастим, максимально зберігши поживні речовини

Розсипчастий варений рис

Щоб зварити рис розсипчастим, потрібна каструля з щільно кришкою, на яку для кращої герметичності потрібно покласти гніт або обмотати з’єднання кришки з каструлею рушником.

  1. Добре промиваємо рис і засипаємо в підібрану каструлю.
  2. Заливаємо водою з розрахунку 2 ст. рису на 3 ст. води.
  3. Закриваємо кришкою, укладаємо гніт і ставимо на 3 хв. на великий вогонь.
  4. Зменшуємо вогонь до середнього і варимо 7 хв.
  5. Зменшуємо нагрів до слабкого і варимо ще 2 хв.
  6. Даємо настоятися, не знімаючи кришку 12 хв.
  7. Додаємо 1,5 ст. л. вершкового масла і солимо за смаком.

Приготування рису розсипчастим: рецепт з ведичної кухні

  1. Рис промити (коричневий рис не обов’язково).
  2. Залити рис холодною водою і дати постояти 15 хв. в каструлі.
  3. Помістити рис у друшляк і дати стекти воді.
  4. Просушити 15 хвилин в друшляку.
  5. Рис висипати на гарячу сковороду і помішуючи випарувати воду.
  6. Перекласти рис у посолений киплячий овочевий бульйон, варити 5-10 хв. при закритій кришці.

Рецепт бульйону для рису

У киплячу воду покласти натерту моркву, нарізані часник і цибулю. Додати за смаком каррі, петрушку, чорний перець, сіль, шафран та імбир. Варити разом з рисом, до готовності рису.

Як варити коричневий рис розсипчастим

  1. Промити 400 г коричневого рису.
  2. Злити воду і висипати на глибоку сковороду.
  3. Посолити, додати карі, сушений кріп і петрушку.
  4. Залити водою вище рівня рису на два пальці.
  5. 5 хвилин варити на мінімальному вогні.
  6. 10 хвилин варити, збільшивши вогонь до середнього.
  7. Додати пару зубчиків часнику і варити 5 хвилин на маленькому вогні.

Покласти вершкове масло (за смаком) у вже готовий коричневий розсипчастий рис. Подавати зі свіжою зеленню і овочами.

Як варять розсипчастим рис в армії

Таким способом варять розсипчастим рис в армії (макарони варять так само), оскільки по-іншому він через великі обсяги злипнется. Отже, найнекудишній і злипаючийся сорт рису можна зварити розсипчастим.

Варити так:

  1. Рис добре промити і засипати його в окріп.
  2. Коли вода знову закипить, відкинути рис на друшляк і знову промити.
  3. Після того, як вода повністю стече покласти рис доварюватися, але обов’язково в холодну воду.

Рис розсипчастий в мікрохвильовці

У мікрохвильовці виходить смачний і найбільш розсипчастий рис.

Як варити:

  1. Стакан рису насипати в ємність для мікрохвильовки.
  2. Налити 2 склянки холодної води.
  3. Накрити кришкою і готувати 18 хв.

Готувати швидко і зручно, тому що стежити за вогнем, обсмажувати, помішувати, відкидати на друшляк не треба.

Як варити рис розсипчастим в духовці

Якщо варити рис розсипчастим в духовці в скляній високої каструлі, то він вийде смачнішим, ніж на плиті, хоча часу для варіння потрібно більше, але витрати часу окупляться, тому навіть круглий краснодарський рис буде розсипатися.

Варити в духовці потрібно так:

  1. Рис залити потрібною кількістю підсоленого окропу.
  2. Додати 1 ст. ложку вершкового масла.
  3. Варити при 200 ° С 15-20 хв.
  4. Зменшити вогонь майже до мінімуму і варити ще 20 хв.
  5. Під час варіння кришку не відкривати і не перемішувати.

Для смаку в готовий розсипчастий рис додати щіпку шафрану, один сушений гриб і / або сухий кріп.

Як варити рис розсипчастим на електроплиті

Дуже смачно можна зварити розсипчастим рис на електроплиті, але і без неї теж вийде. Для варіння на електроплиті потрібна емальована каструля, а якщо варити на газовій плиті потрібен казанок з товстим дном і стінками.

Варити на електроплиті так:

  1. Миємо рис (міняти воду, поки вона не буде прозорою).
  2. Рис потрібно замочити на ніч, вранці воду злити.
  3. Води потрібно взяти в 3 рази більше, ніж рису, воду посолити і дати їй закипіти.
  4. Засинаємо раніше промитий і замочений рис в окріп.
  5. Зменшуємо вогонь, коли вода з рисом закипить. (Рис не перемішувати!)
  6. Коли почнуть з’являтися дірочки в рисі, кладемо шматочок масла і закриваємо каструлю щільною кришкою.
  7. Електроплиту вимикаємо, газ зменшуємо до мінімуму і через п’ять хвилин теж вимикаємо.
  8. Каструлю укутуємо ковдрою і даємо годинку постояти.

Дуже смачний рис з кальмарами

  1. Рис промити і замочити в холодній воді на 12-24 години.
  2. 3/4 ст. рису обсмажити на 1 ч. ложці олії.
  3. Зварити 3 яйця.
  4. Консервовані кальмари і яйця подрібнити у блендері.
  5. Рис помістити в каструлю і залити водою 3/4 ст.
  6. Не накриваючи кришкою, варити до википання води.
  7. Додати маринад з банки, довести до кипіння і прибрати з вогню.
  8. Перемішати рис з раніше подрібненими кальмари і яйцями.
  9. Посолити і заправити сметаною з майонезом до смаку.

Пікантний рис

Час приготування 30 хвилин. Склад продуктів на 4 порції рису:

  • 250 г рису,
  • 500 г дрібних помідорів,
  • 1 банка консервованої кукурудзи,
  • 1/2 пучка зеленої цибулі,
  • 1 пучок петрушки,
  • 80 г вершкового масла,
  • 40 г тертого сиру,
  • сіль, чорний мелений перець за смаком.
  1. Рис варити по одному з рецептів розсипчастого рису в підсоленій воді.
  2. Миті помідори розрізати кожен на 4 частини. Кукурудзу з банки висипати на друшляк. Цибулю нарізати кільцями.
  3. Рис помістити на сито, дати стекти воді і обсмажити на вершковому маслі. Додати помідори, цибулю, кукурудзу, перемішати і смажити ще 5 хвилин.
  4. Посолити, поперчити і приправити дрібно різаною петрушкою і посипати твердим тертим сиром.

Різотто

  1. Доводимо до кипіння на повільному вогні курячий (буде смачніше) або овочевий бульйон.
  2. Розігріваємо оливкову олію і додаємо, помішуючи, рис. (Італійці не промивають рис, вважаючи, що це зменшить вміст у ньому крохмалю.)
  3. Коли рис почне потріскувати, додаємо часник, цибулю і вершкове масло. Смажимо ще 5 хвилин.
  4. Тепер потрібно додати, помішуючи, трохи білого вина, а потім додаємо бульйон, продовжуючи помішувати.
  5. Варимо рис до готовності і додаємо сир пармезан (за бажанням).
  6. Солимо і перчимо до смаку, даємо настоятися.

Як вибрати рис для розсипчастої рисової каші

  • Білий рис містить мало вітамінів, тому занадто очищений. Тефтелі можна готувати з нього без додавання яєць, тому що він добре злипається.
  • Пропарений рис (фаст-фуд чистої води) містить вітамінів менше, ніж звичайний рис. У їжу краще не вживати.
  • А ось коричневий рис не клейкий, вариться без злипання і корисних речовин містить істотно більше, ніж білий.
  • Найбільш смачний і розсипчастий рис (на наш погляд) виходить із сортів рису «Жасмин» і «Басматі» — варити 10-12 хвилин, як зазначено на упаковці або за наведеними рецептами вище.

При відтворенні тексту статті «Як варити рис розсипчастим», цілком або частинами, активне посилання на oede.in.ua обов’язкове.


    Мітки до статті: страви, як готувати


    
    Головні розділи сайту:
  • Останні статті з порадами
    як готувати і вибирати продукти:

  • Цікаві матеріали цього розділу:
    Про їжу просто | Добірка статей розділу | Карта сайту
       © 2012-2014 - Просто Про їжу
     
    ↑ Вгору ↑