Просто про їжу - Головна Карта сайту  
Просто Про їжу

Кращі виробники посуду





У чому секрет приготування ідеальної їжі? В умінні кулінара? У якісних і правильно підібраних продуктах? Звичайно ж, усі ці фактори важливі, та навіть більш вагомими в цьому питанні є якість і властивості посуду, в якому їжу готують.

На цій сторінці:

популярні, виробник, посуд, дорогий посуд

Що повинно бути на сучасній кухні

Сучасна кухня повинна мати півсотні одиниць різного кухонного приладдя. Звичайно, при бажанні можна готувати і в одній єдиній каструлі, усе різати одним єдиним ножем, а їжу їсти із загальної тарілки. Та, швидше за все, ви не належите до таких екстремалів.

Сьогодні різноманіття посуду просто вражає, хоча ще до недавнього часу ми не мали можливості обирати з такої кількості моделей. «Дістати» імпортну каструлю вдавалося одиницям щасливців. Сьогодні ж, у магазинах є все, або майже все, тому, збираючись в посудний магазин, бажано заздалегідь визначитися з маркою, для того щоб полегшити свій подальший вибір.

Три групи посуду

Весь посуд умовно можна розділити на три групи, які різняться між собою вартістю і споживчими властивостями. Що дорожчий посуд, то, швидше за все, він якісніший і безпечніший для здоров’я. Проте й серед недорогого посуду, звичайно, також є досить якісні зразки, а дорогий посуд не завжди буває кращим вибором.

Проведений експертами «Which?» у 2010 році тест показав, що дорогий посуд знаменитих американських і європейських брендів своїми показниками надійності і зручності поступається більш дешевому, від не відомих широкому загалу виробників.

Незважаючи на шикарний вигляд, довговічність і стійкість до температур елітних зразків, такий посуд погано справлявся зі своїми безпосередніми обов’язками: при смаженні їжа пригорала, а вода нагрівалася значно довше.

Експерти пояснюють це тим, що дешеве кухонне начиння призначене для використання непрофесіоналами, а дорогий посуд, навпаки, для професійних кухонь і вимагає особливих навичок роботи з нею.

Виробники посуду класу люкс

Кращі виробники елітного посуду:

  • Emile Henry, Le Creuset — керамічний посуд;
  • Skeppshult, Staub — посуд з чавунна;
  • GreenPan, Moneta, Fissler — антипригарний посуд;
  • Bohemia, Riedel — посуд кришталевий, а також зі скла;
  • Dunoon, Japonica, Portmeirion — посуд фарфоровий;
  • Frank Moller, De Buyer, Fissler, Lacor — нержавіючий посуд.

Виробники посуду середнього класу

Це найчисельніша група виробників посуду, і перерахувати їх усіх буде складно, тому назвемо лише деякі найбільш популярні марки:

  • Лисьва, METROT — посуд емальований;
  • Pyrex, Arcoroc, Mikasa, Luminarc, Simax — посуд зі скла;
  • Нева-Метал Посуд, Scovo, TVS, Tefal, Калитва, Ballarini, Essa — посуд антипригарний;
  • Queen Ruby, Calve, Vitesse, MiEssa, Rondell, Tramontina, Gipfel — посуд з нержавійки.

Виробники посуду класу економ

Посуд економ класу добре підходить для побутового використання щодня. Незважаючи на відносну дешевизну, якість такого посуду може бути пристойною. Але, на жаль, дешевий посуд інколи підводить. Такий посуд виглядає простіше і може бути менш довговічним. До цієї нової категорії належить більшість виробників країн Азії, Росії та України.

При відтворенні тексту статті «Кращі виробники посуду», цілком або частинами, активне посилання на oede.in.ua обов’язкове.


    Мітки до статті: посуд


    
    Головні розділи сайту:
  • Останні статті
    підрозділу про Посуд для кухні

  • Цікаві статті цього підрозділу:

    Властивості мідного посуду

    Посуд який потрібен на кухні

    Кращі виробники посуду

    Про їжу просто | Добірка статей розділу | Карта сайту
       © 2012-2014 - Просто Про їжу
     
    ↑ Вгору ↑