Просто про їжу - Головна Карта сайту  
Просто Про їжу

Як вирішити проблеми якщо не виходить хліб в хлібопічці





Іноді буває, особливо у початківців, що хліб в хлібопічці не виходить або перестав виходити. У цій статті ви знайдете відповіді як вирішити основні проблеми які можуть виникнути при випіканні хліба в хлібопічках. Сподіваємося що вони допоможуть впорається з вашою, якщо вона виникла, або не допускати помилок в майбутньому.

На цій сторінці:

Якщо не виходить хліб в хлібопічці

Хліб занадто сильно піднявся:

  • Ви використовуєте надмірну кількість дріжджів або води. Перевірте рецепт і відміряйте правильну кількість за допомогою мірної ложечки для дріжджів і стакана для рідин. Перевірте, щоб зайва кількість рідини не надходила з інших інгредієнтів.
  • У вас недостатньо борошна. Акуратно зважте борошно за допомогою вагів.
  • Занадто тепло на кухні. Щоб стало прохолодніше, провітріть кухню.

Хліб вийшов блідим і липким:

  • Ви використовуєте недостатню кількість дріжджів. Додайте більше дріжджів, точніше зважуйте перед закладкою.
  • Перевірте термін придатності дріжджів. Після відкриття дріжджів зберігайте їх у холодильнику.
  • Стався збій у подачі електроенергії, або домашня хлібопічка була зупинена під час випічки хліба. Хлібопічка вимикається, якщо вона зупинена більш ніж на 10 хвилин. Вам потрібно вийняти хліб з форми і знову запустити цикл з новими інгредієнтами.
  • Перевірте рецепт і відміряйте правильну кількість борошна за допомогою ваг або необхідну кількість рідини за допомогою мірного стакана.

Хліб під час випічки опадає:

  • Тісто могло перестояти.
  • Занадто мало або немає солі.
  • Багато рідини.
  • Використовується сир, який заважає тесту підніматися.

На стінках випеченого хліба залишилося борошно:

  • Ви використовуєте занадто багато борошна, або у вас мало рідини. Перевірте рецепт і відміряйте правильну кількість борошна за допомогою вагів або необхідну кількість рідини мірним стаканом для рідини.

Інгредієнти погано змішалися під час випічки хліба:

  • Ви пізно додали додаткові інгредієнти, додайте їх спочатку замісу.
  • Ви не вставили лопатку (таке теж буває) для замішування в форму для випічки хліба. До того, як ви завантажили інгредієнти, переконайтеся, що лопатка знаходиться у формі для випічки.
  • Припинялася подача електроенергії, або домашня хлібопічка була зупинена. Мабуть, вам знадобиться запустити випічку хліба знову, проте це може привести до негативного результату, якщо замішування вже почалося.

Хліб не випікся:

  • Було рідке тісто.
  • Надмірна кількість тіста.
  • Надлишок масла або інших жирів.
  • Борошно невисокої якості.
  • Була обрана програма «Тісто». Програма «Тісто» не включає процес випічки.
  • Стався збій у подачі електроенергії, або хлібопічка була зупинена. Можна спробувати спекти тісто у вашій духовці, якщо воно піднялося і розстоялося.
  • Води було недостатньо, і спрацював захист двигуна. Це відбувається тільки при перевантаженні приладу, двигуну довелося працювати на граничній потужності. Наступного разу перевірте рецепт і відміряйте правильно кількість інгредієнтів.
  • Вал у формі для випічки не обертається коли вставлена лопатка. Необхідно замінити блок кріплення на валу. Зверніться в авторизовані сервісні центри.

Під кіркою хліба з’являється повітряний міхур:

  • Тісто погано вимісилося або сильно тверде. Мало рідини. Зверніть увагу на кількість рідини при закладці інгредієнтів.

Занадто ніздрястий хліб:

  • Тісто надміру вологе. Багато додали рідких інгредієнтів або мало муки.
  • При закладці інгредієнтів забули покласти сіль.

Підгоріла скоринка:

  • Багато цукру. Спробуйте зменшити кількість цукру.
  • Встановіть режим «Світла корочка».

Краї хліба опустилися, а нижня частина мокра:

  • Стався збій в подачі електроенергії. Якщо тісто піднялося і розстоялося, можна спекти його у вашій духовці.

Хліб липкий і скибки нерівні:

  • Хліб був занадто гарячим, коли ви його розрізали. Дайте хлібу охолонути на решітці до нарізки, щоб вийшов весь пар.

Відчуваєте запах горілого при випічці хліба. Дим виходить з отвору для виходу пари:

  • Можливо, інгредієнти потрапили на нагрівальний елемент. Іноді невелика їх кількість може потрапити на нагрівальний елемент під час змішування. Просто протріть елементи після випічки, коли хлібопіч повністю охолоне.

Лопатка для замішування знаходиться в хлібі, коли його вийняли з форми:

  • Тісто дуже щільне. Дайте хлібу охолонути, потім вийміть лопатку.
  • Скоринка утворилася під лопаткою. Мийте лопатку і її вал після кожного використання.

Скоринка мнеться і стає м’якою при охолодженні:

  • Водяна пара, що залишається в хлібі після випічки, може злегка пом’якшити скоринку. Для зменшення кількості водяної пари зменшіть кількість води на 10-20 мл або візьміть половину обсягу цукру.

Скоринка не виходить хрусткою:

  • Щоб хліб вийшов хрустким, використовуйте опцію кольору скоринки «Темний».

Світла скоринка хліба:

  • Додайте більше молока в тісто одночасно зменшивши кількість інших рідин.
  • Встановити опцію хлібопічки «Темний».
  • Додати більше цукру.

При відтворенні тексту статті «Не виходить хліб в хлібопічці», цілком або частинами, активне посилання на oede.in.ua обов’язкове.


    Мітки до статті: хлібопічка


    
    Головні розділи сайту:
  • Останні статті
    підрозділу про Хлібопічки

  • Цікаві статті цього підрозділу:

    Огляд хлібопічки Delonghi BDM 1500

    Можливості хлібопічок та їх використання

    Яка краща хлібопічка, як її вибирати і купляти

    Про їжу просто | Добірка статей розділу | Карта сайту
       © 2012-2014 - Просто Про їжу
     
    ↑ Вгору ↑