Просто про їжу - Головна Карта сайту  
Просто Про їжу

Огляд програмованої хлібопічки Orion OBM-205





У цьому огляді:

Переваги

У програмованої хлібопічки Orion OBM-205, на наш погляд, значно більше переваг, ніж недоліків. Головні переваги Orion OBM-205 — її демократичне співвідношення ціна-функціональність та можливість запрограмувати і випекти хліб за своїм рецептом. Для цього у неї передбачений спеціальний режим «Home made».

Огляд програмованої хлібопічки Orion OBM-205

З інших важливих переваг цієї хлібопічки можна назвати:

  • наявність 12-ти вбудованих програм для випічки,
  • термоізольований корпус з нержавіючої сталі,
  • надійна фіксація форми у корпусі пристрія,
  • велике вікно (зручно контролювати процес замісу і випікання),
  • рідко-кристалічний дисплей з підсвічуванням,
  • інтуїтивно зрозуміле керування,
  • великі клавіші,
  • наявність таймера затримки початку випічки,
  • тиха робота.

Недоліки

Недоліків, на наш погляд, у цього пристрою мало:

  • іноді залишається борошно в мертвих зонах форми, але з досвідом цього вдається уникнути,
  • рецепти з інструкції вимагають уточнень,
  • немає автоматичного діспенсора, але з ним і ціна була б іншою,
  • незручна заміна батарейки,
  • маленька тривалість режиму «Випічка».

Orion OBM-205 зовнішній вигляд та устрій (відео)

Відгуки про роботу хлібопічки Orion OBM-205 можна знайти на спеціалізованих форумах і на сайтах деяких інтернет-магазинів.

Важливо:
— якщо після запуску програми з хлібопічкою нічого не відбувається, а час на дисплеї зменшується. Це нормально, тому що включився нагрів для вирівнювання температури інгредієнтів і через 10-20 хв почнуть рухатися лопатки тестомісилки.

Технічні характеристики хлібопічки Orion OBM-205

Ця хлібопічка має наступні технічні характеристики:

  • Вага випічки: 900 г, 1250 г;
  • Матеріал і колір корпусу: нержавіюча сталь, сріблястий;
  • Електрична потужність: 800 Вт;
  • Кількість вбудованих програм: 12;
  • Можливість програмування: є, режим «Home made»;
  • Швидка випічка: є, 59 хв;
  • Збереження налаштувань при відключенні від електромережі: 10 хв;
  • Рівень запікання: light (легкий), medium (середній), dark (запечений);
  • Форма хліба: буханець;
  • Підтримання тепла: до 1-єї години;
  • Приготування варення або джему: є;
  • Антипригарне покриття форми: так, тефлон;
  • Наявність діспесора: немає;
  • Звуковий сигнал нагадування додавання додаткових інгредієнтів: є;
  • Рекомендована температура в приміщенні: 15-34 ℃;
  • Таймер затримки увімкнення приготування: є, до 13 годин.

Комплектація

  • подвійна мірна ложечка,
  • дві лопатки для замішування тіста,
  • гачок для витягання лопаток з хліба,
  • мірний стаканчик,
  • інструкція з рецептами.

Особливості

  • великі кнопки,
  • годинник,
  • блокування кнопок під час роботи від випадкових натискань,
  • дві лопатки замішувачі,
  • є вимикач мережі,
  • режим «Пауза» для тимчасового призупинення процесу приготування.

Встановлені виробником програми для приготування хліба та тіста

  1. «Basic» — основна програма
    — можна додати різні інгредієнти за звуковим сигналом.
  2. «Whole wheat» — хліб з висівками або з непросіяного борошна
    — ця програма має довший цикл попереднього підігріву, щоб мука ввібрала воду і розбухла. Не рекомендується використовувати таймер.
  3. «French» — випікання французького хліба
    — потрібен більш довгий термін підйому тіста, випічка виходить, як правило, з хрусткою скоринкою і більш пухка.
  4. «Quick» — хліб без дріжджів, з розпушувачами
    — хліб, виходить з менш щільною текстурою.
  5. «Sweet» — випікання солодкого хліба
    — для смаку можна додатково додати різні наповнювачі за звуковим сигналом.
  6. «Cake» — випікання кексів.
  7. «Jam» — приготування домашнього варення, джему або мармеладу.
  8. «Dough» — приготування тіста для піци, булочок, вареників та ін.
  9. «Ultra fast» — випікання хліба за 58 хв
    — температура води повинна бути 48-50 ℃.
  10. «Bake» — тільки випікання (час — 10 хв)
    — може використовуватися для збільшення часу випікання.
  11. «Gluten-free» — випікання хліба з низьким вмістом клейковини
    — за звуковим сигналом можна додати різні інгредієнти.
  12. «Номe made» — свій рецепт
    — програма для випікання хліба за власними рецептами.

Як програмувати Orion OBM-205

Панель керування прграмованою хлібопічкою Orion 205

Керування приладом відбувається зі зручної панелі обладнаною великими кнопками, які блокуються від випадкового натискання під час роботи (корисно якщо є маленькі діти). Є дуже зручна можливість в будь-який момент призупинити будь який цикл випікання, включивши паузу.

Кроки та допустимі режими для складання програми «Номе made»

У режимі програми «Номе made» попередньо встановлені такі ж самі налаштування як і у режимі «Basic», але користувач самостійно може налаштувати роботу хлібопічки, змінивши час кожного кроку відповідно до своїх потреб.

Крок Дія Можливі значення
1 Knead 1 (заміс) 6 — 14 хв
2 Rise 1 (підйом) 20 — 60 хв
3 Knead 2 (заміс) 5 — 20 хв
4 Rise 2 (підйом) 5 — 120 хв
5 Rise 3 (підйом) 0 — 120 хв
6 Bake (випікання) 0 — 80 хв
7 Keep warme (підігрів) 0 — 60 хв

Цей режим підходить для людей які добре знайомі з процесом приготування хліба і мають бажання приготувати його згідно свого досвіду і переваг.

При відтворенні тексту «Огляду програмованої хлібопічки Orion OBM-205», цілком або частинами, активне посилання на oede.in.ua обов’язкове.


    Мітки до статті: хлібопічка


    
    Головні розділи сайту:
  • Останні статті
    підрозділу про Хлібопічки

  • Цікаві статті цього підрозділу:

    Огляд хлібопічки Delonghi BDM 1500

    Можливості хлібопічок та їх використання

    Яка краща хлібопічка, як її вибирати і купляти

    Про їжу просто | Добірка статей розділу | Карта сайту
       © 2012-2014 - Просто Про їжу
     
    ↑ Вгору ↑