Не так давно в лінійці одного з лідерів виробників хлібопічок Panasonic з'явилися три нові моделі:
Panasonic SD-2500;
Panasonic SD-2501;
Panasonic SD-ZB2502.
Вони заслужено зайняли свої місця серед кращих моделей цього класу пристроїв.
Так, власники новинок від Panasonic відзначають дуже тиху їх роботу, приємний зовнішній вигляд, простоту в догляді і експлуатації, зрозуміле меню керування, наявність великої кількості рецептів і завжди вдалий результат.
Нові моделі хлібопічок повторюють вертикальний конструктивний дизайн попередніх моделей, але, є деякі відмінності від більш ранніх пристроїв в дизайні корпусу і конструкції в цілому.
Змін в режимах роботи у нових хлібопічок компанія Panasonic зробила не багато у порівнянні з колишньою флагманською моделлю SD-257. Модифіковано режим випічки безглютенового хліба (з борошна що не містить клейковину), додані програми випічки і приготування тіста з цільнозернового борошна і режим «фрукти у сиропі».
Серед переваг домашніх пекарень можна назвати такі:
форма для випічки хліба — як і у Panasonic SD-257, покрита дуже міцним алмазно-фтористим покриттям, що робить антипригарну поверхню більш захищеною від подряпин;
інформативний дисплей — під час роботи пристрою на ньому відображається поточна стадія, час до закінчення випічки і встановлені режими (колір скоринки, розмір хліба);
можливість використовувати хлібопічку тільки для замісу тіста;
можливість пекти хліб з наповнювачами — наприклад: з сиром, родзинками, горіхами;
на всіх етапах проводиться контроль і підтримка оптимальної температури;
гнучкість налаштувань і велика кількість передвстановлених програм.
Недоліків у нових моделей практично немає, хіба що:
трохи завеликі габаритні розміри корпусу — підібрати постійне місце на кухні буде складно;
немає оглядового вікна (багато хто це вважає перевагою, тому що оглядове вікно призводить до невиправданих втрат тепла);
немає підсвічування дисплея і кнопок управління;
закороткий шнур живлення та немає відсіка для його зберігання;
немає автоматичного додавання додаткових інгредієнтів в деяких програмах, у т.ч. у програмі «житній хліб»;
немає можливості програмувати — скласти і надалі використовувати свої програми;
гучна робота діспенсора для дріжджів у моделі SD-ZB2502.
Відео огляд хлібопічок Panasonic SD-2500 та SD-2501
Відео огляд хлібопічки Panasonic SD-ZB2502 та як спекти сирний хліб
Рецепт сирного хліба для Panasonic SD-ZB2502
Дивіться відео огляд з 2 хв. і 45 сек.
Параметри налаштувань:
основна випічка — програма 01;
розмір хліба — L середній, 700 г;
колір скоринки — середній.
Інгредієнти:
сухі дріжджі — 1 ч. ложка;
пшеничне борошно — 450 г;
сіль — 1,5 ч. ложки;
цукор — 2,5 ст. ложки;
сухе молоко — 1,5 ст. ложки;
олія рослинна — 1,5 ст. ложки;
яйце — 1 шт. + 1 жовток;
тертий твердий сир — 100 г;
вода — 180 мл.
Як готувати:
На дно форми висипаємо борошно (точно зважуємо його кількість за допомогою кухонних ваг) і додаємо інші продукти. В останню чергу наливаємо воду, яку відміряємо спеціальним мірним стаканом. Дріжджі кладемо в діспенсер для дріжджів. Встановлюємо форму в хлібопічку.
По ходу приготування весь процес пройде послідовно 5 етапів:
вистоювання,
заміс,
підйом,
випічка,
кінець.
Кожен з них на дисплеї буде відображений підкреслюванням. Через 4 години пролунає сигнал про готовність хліба. Натискаємо «Стоп» — все, хліб готовий, можна коштувати.
Відмінності нових моделей між собою
Модель SD-2500 відрізняється від SD-2501 і SD-ZB2502 тим що у SD-2500:
немає діспенсора (пристрій для автоматичного додавання додаткових компонентів), у SD-2500 наповнювачі необхідно додавати після звукового сигналу, власноруч;
немає окремої програми випікання житнього хліба.
А модель SD-ZB2502 відрізняється від SD-2501 тим що у SD-ZB2502:
корпус з нержавіючої сталі — стійкий до пошкоджень і подряпин (у SD-2500 і SD-2501 корпус з білого пластику);
є окремий діспенсор для дріжджів (у SD-2500 діспенсора немає а у SD-2501 тільки один);
важить вона на 1,2 кг більше.
Хлібопічка Panasonic SD-2502, характеристики
SD-2502 має такі технічні характеристики:
габаритні розміри ШхВхГ: 256×382×389 мм;
потужність від мережі 220 V: макс. 550 Вт;
вага пристрою: 7,6 кг;
вибір ваги борошна для хліба: M-середній — 450 г, L-великий — 500 г, XL-дуже великий — 600 г;
максимальна вага хліба який випікається: 1,25 кг;
корпус (колір/матеріал): сріблястий/нержавіюча сталь;
кількість програм для випічки хліба: 11 + режим «випічка»;
кількість програм для замісу тіста: 10;
кількість додаткових програм: 2 (варення, фрукти в сиропі);
програмування (складання своїх програм): немає;
швидка випічка: є, 1 ч. 55 хв.;
солодка випічка (кексів, шарлоток): є;
швидкий заміс дріжджового тіста для піци: є;
заміс прісного тіста для пельменів, локшини, вареників: є;
діспенсор: 2 шт. (для родзинок і горіхів (розрахований на 150 г) і для дріжджів (розрахований на 1,5-12 г));
збереження стану пристрою в пам’яті при відключенні електроживлення: 10 хв;
підсвічування камери випікання: немає;
підсвічування кнопок і дисплея: немає;
колір скоринки (ступінь запікання): світла, середня і темна;
форма випічки: буханець;
збереження хліба теплим (підтримання температури): є;
звуковий сигнал для додавання наповнювачів: є;
покриття форми випічки: антипригарне алмазно-фтористе;
звуковий сигнал закінчення роботи: є;
таймер відкладеної випічки: до 13 годин, крок — 10 хв.;
виготовлено: Китай.
Комплектація:
антипригоряюча форма для випічки хліба;
дві лопатки для замішування (для звичайного теста, і з житнього борошна);
мірна чашка (310 мл з поділками по 10 мл);
подвійна мірна ложка з поділками (ст. ложка (15 мл) і ч. ложка (5 мл));
інструкція з рецептами російською.
Програми встановлені виробником
Кількість програм — 24 (з 01 по 12 — для випічки, а з 13 по 24 — для тіста).
Для випічки:
«Основний» (4 год. 5 хв.): — випічка з хлібопекарського борошна звичайного пшеничного хліба, яєчного, молочного або з декількох видів борошна.
«Основний швидкий» (1 год. 55 хв.): — для прискореної випічки хліба, виходить більш щільний.
«Основний з родзинками» (4 год. 00 хв.): — випічка звичайного білого хліба з родзинками, хліба з сиром і сирокопченою ковбасою або з медом і горіхами.
«Дієтичний» (5 год. 00 хв.): — випічка із цільного борошна або суміші цільної та хлібопекарської, містить більше вітамінів і корисних речовин.
«Дієтичний з родзинками» (5 год. 00 хв.): — крім хліба з родзинками, можна приготувати хліб з маслинами або паску.
«Житній» (3 год. 30 хв.): — приготування різних видів житнього хліба (на заквасці, заварного, з висівками).
«Французький» (6 год. 00 хв.): підходить для випічки зі зниженою кількістю цукру, дозволяє випікати з повітряною м’якушкою і хрусткою скоринкою.
«Без глютену» (1 год. 50 хв.): — приготування хліба який не містить клейковину, підходить для людей з її непереносимістю, можна використовувати готові безглютенові хлібопекарські суміші.
«Однозерновий» (4 год. 30 хв.): — випічка дуже корисного хліба з цільнозернового борошна (з цілого пшеничного зерна що включає висівки і зародки) або зі спельти (входить в рід «пшениця», але це генетично інший вид), виходить більш низьким і важким.
«Однозерновий з родзинками» (4 год. 30 хв.).
«Випічка» (від 30 до 90 хв.): — доведення до готовності глевкого хліба або випічка з готового тіста (деякі види кексів і шарлотки).
Для приготування тіста:
«Основний» (2 год. 20 хв.): — підходить для приготування тіста для булочок, біляшів, пирогів з пшеничного борошна і подальшого їх випікання в окремій духовці.
«Основний з родзинками» (2 години 20 хв.): — приготування тіста для оладок і т.і.
«Дієтичний» (3 год. 15 хв.): — приготування тіста для булочок і т.і.
«Дієтичний з родзинками» (3 год. 15 хв.): — тісто для ромових баб і т.і.
«Житній» (2 год. 00 хв.): тісто для хлібобулочних виробів з житнього борошна і її сумішей з пшеничного, данських рогаликів, сільських коржів.
«Французький» (3 год. 35 хв.): — тісто для пишних ніздрястих виробів, круасанів і т.і.
«Піца» (45 хв.): — приготування різноманітного тіста для піци.
«Однозерновий» (2 год. 45 хв.): — підходить для приготування тіста для булочок зі спельтового або цільнозернового борошна.
«Однозерновий з родзинками» (2 год. 45 хв.).
Додаткові програми:
«Варення» (1 год. 30 хв. — 2 год. 30 хв.): — приготування варення з різних фруктів.
«Фрукти в сиропі» (1 год. 00 хв. — 1 год. 40 хв.): — приготування фруктів у сиропі за різними рецептами (лопатка для замісу не використовується).
Панель керування SD-ZB2502
Користуватися хлібопічкою завдяки зручному управлінню і інформативному дисплею дуже легко.
Для зручності користування домашньої пекарнею, панель керування Panasonic SD-2502 розташована під зручним кутом і оснащена великим дисплеєм, який при роботі показує:
на якому етапі роботи програми знаходиться пристрій;
відображається спец. символ у разі виникнення проблем з електроживленням;
час, що залишився до повної готовності, а в разі потреби ручного додавання інгредієнтів, буде відображатися час, що залишився до їх закладки;
обраний розмір хліба: XL, L або M;
встановлений колір скоринки: темна, середня або світла.
Призначення клавіш панелі керування:
«Меню» — при натисканні буде відображений номер необхідної програми, при кожному наступному натисканні буде змінюватися на наступний (утримання для швидкого переходу);
«Розмір» — вибір одного з трьох розмірів хліба;
«Таймер» — установка таймера відкладеного старту до 13 годин, або завдання часу випічки для програм: випічка, варення і фрукти в сиропі;
«Колір скоринки» — встановлення бажаного кольору скоринки хліба що буде випікатися, один з трьох;
«Старт» — запуск програми;
«Стоп» — утримання натиснутою більше 1 секунди призведе до скасування або зупинення програми.
Новинки від компанії Panasonic прості у використанні, навіть початківець пекар зможе самостійно спекти будь-які сорти смачного хліба. Процес випікання повністю автоматизовано, потрібно лише в потрібній послідовності (вказана в книзі рецептів) помістити в хлібопічку продукти з вибраного рецепта, і включити потрібну програму.
При відтворенні тексту статті «Огляд характеристик хлібопічок Panasonic SD-2500, SD-2501 і SD-ZB2502», цілком або частинами, активне посилання на oede.in.ua обов’язкове.