Просто про їжу - Головна Карта сайту  
Просто Про їжу

Огляд хлібопічок Panasonic SD-2500, SD-2501 і SD-ZB2502





Не так давно в лінійці одного з лідерів виробників хлібопічок Panasonic з'явилися три нові моделі:

  • Panasonic SD-2500;
  • Panasonic SD-2501;
  • Panasonic SD-ZB2502.

Вони заслужено зайняли свої місця серед кращих моделей цього класу пристроїв.

Так, власники новинок від Panasonic відзначають дуже тиху їх роботу, приємний зовнішній вигляд, простоту в догляді і експлуатації, зрозуміле меню керування, наявність великої кількості рецептів і завжди вдалий результат.

У цьому огляді:

Короткий опис новинок від Panasonic

Огляд хлібопічок Panasonic SD-2500, SD-2501 і SD-ZB2502

Нові моделі хлібопічок повторюють вертикальний конструктивний дизайн попередніх моделей, але, є деякі відмінності від більш ранніх пристроїв в дизайні корпусу і конструкції в цілому.

Змін в режимах роботи у нових хлібопічок компанія Panasonic зробила не багато у порівнянні з колишньою флагманською моделлю SD-257. Модифіковано режим випічки безглютенового хліба (з борошна що не містить клейковину), додані програми випічки і приготування тіста з цільнозернового борошна і режим «фрукти у сиропі».

Серед переваг домашніх пекарень можна назвати такі:

  • форма для випічки хліба — як і у Panasonic SD-257, покрита дуже міцним алмазно-фтористим покриттям, що робить антипригарну поверхню більш захищеною від подряпин;
  • інформативний дисплей — під час роботи пристрою на ньому відображається поточна стадія, час до закінчення випічки і встановлені режими (колір скоринки, розмір хліба);
  • можливість використовувати хлібопічку тільки для замісу тіста;
  • можливість пекти хліб з наповнювачами — наприклад: з сиром, родзинками, горіхами;
  • на всіх етапах проводиться контроль і підтримка оптимальної температури;
  • гнучкість налаштувань і велика кількість передвстановлених програм.

Недоліків у нових моделей практично немає, хіба що:

  • трохи завеликі габаритні розміри корпусу — підібрати постійне місце на кухні буде складно;
  • немає оглядового вікна (багато хто це вважає перевагою, тому що оглядове вікно призводить до невиправданих втрат тепла);
  • немає підсвічування дисплея і кнопок управління;
  • закороткий шнур живлення та немає відсіка для його зберігання;
  • немає автоматичного додавання додаткових інгредієнтів в деяких програмах, у т.ч. у програмі «житній хліб»;
  • немає можливості програмувати — скласти і надалі використовувати свої програми;
  • гучна робота діспенсора для дріжджів у моделі SD-ZB2502.

Відео огляд хлібопічок Panasonic SD-2500 та SD-2501

Відео огляд хлібопічки Panasonic SD-ZB2502 та як спекти сирний хліб

Рецепт сирного хліба для Panasonic SD-ZB2502

Дивіться відео огляд з 2 хв. і 45 сек.

Параметри налаштувань:

  • основна випічка — програма 01;
  • розмір хліба — L середній, 700 г;
  • колір скоринки — середній.

Інгредієнти:

  • сухі дріжджі — 1 ч. ложка;
  • пшеничне борошно — 450 г;
  • сіль — 1,5 ч. ложки;
  • цукор — 2,5 ст. ложки;
  • сухе молоко — 1,5 ст. ложки;
  • олія рослинна — 1,5 ст. ложки;
  • яйце — 1 шт. + 1 жовток;
  • тертий твердий сир — 100 г;
  • вода — 180 мл.

Як готувати:

На дно форми висипаємо борошно (точно зважуємо його кількість за допомогою кухонних ваг) і додаємо інші продукти. В останню чергу наливаємо воду, яку відміряємо спеціальним мірним стаканом. Дріжджі кладемо в діспенсер для дріжджів. Встановлюємо форму в хлібопічку.

По ходу приготування весь процес пройде послідовно 5 етапів:

  1. вистоювання,
  2. заміс,
  3. підйом,
  4. випічка,
  5. кінець.

Кожен з них на дисплеї буде відображений підкреслюванням. Через 4 години пролунає сигнал про готовність хліба. Натискаємо «Стоп» — все, хліб готовий, можна коштувати.

Відмінності нових моделей між собою

Модель SD-2500 відрізняється від SD-2501 і SD-ZB2502 тим що у SD-2500:

  • немає діспенсора (пристрій для автоматичного додавання додаткових компонентів), у SD-2500 наповнювачі необхідно додавати після звукового сигналу, власноруч;
  • немає окремої програми випікання житнього хліба.

А модель SD-ZB2502 відрізняється від SD-2501 тим що у SD-ZB2502:

  • корпус з нержавіючої сталі — стійкий до пошкоджень і подряпин (у SD-2500 і SD-2501 корпус з білого пластику);
  • є окремий діспенсор для дріжджів (у SD-2500 діспенсора немає а у SD-2501 тільки один);
  • важить вона на 1,2 кг більше.

Хлібопічка Panasonic SD-2502, характеристики

SD-2502 має такі технічні характеристики:

  • габаритні розміри ШхВхГ: 256×382×389 мм;
  • потужність від мережі 220 V: макс. 550 Вт;
  • вага пристрою: 7,6 кг;
  • вибір ваги борошна для хліба: M-середній — 450 г, L-великий — 500 г, XL-дуже великий — 600 г;
  • максимальна вага хліба який випікається: 1,25 кг;
  • корпус (колір/матеріал): сріблястий/нержавіюча сталь;
  • кількість програм для випічки хліба: 11 + режим «випічка»;
  • кількість програм для замісу тіста: 10;
  • кількість додаткових програм: 2 (варення, фрукти в сиропі);
  • програмування (складання своїх програм): немає;
  • швидка випічка: є, 1 ч. 55 хв.;
  • солодка випічка (кексів, шарлоток): є;
  • швидкий заміс дріжджового тіста для піци: є;
  • заміс прісного тіста для пельменів, локшини, вареників: є;
  • діспенсор: 2 шт. (для родзинок і горіхів (розрахований на 150 г) і для дріжджів (розрахований на 1,5-12 г));
  • збереження стану пристрою в пам’яті при відключенні електроживлення: 10 хв;
  • підсвічування камери випікання: немає;
  • підсвічування кнопок і дисплея: немає;
  • колір скоринки (ступінь запікання): світла, середня і темна;
  • форма випічки: буханець;
  • збереження хліба теплим (підтримання температури): є;
  • звуковий сигнал для додавання наповнювачів: є;
  • покриття форми випічки: антипригарне алмазно-фтористе;
  • звуковий сигнал закінчення роботи: є;
  • таймер відкладеної випічки: до 13 годин, крок — 10 хв.;
  • виготовлено: Китай.

Комплектація:

  • антипригоряюча форма для випічки хліба;
  • дві лопатки для замішування (для звичайного теста, і з житнього борошна);
  • мірна чашка (310 мл з поділками по 10 мл);
  • подвійна мірна ложка з поділками (ст. ложка (15 мл) і ч. ложка (5 мл));
  • інструкція з рецептами російською.

Програми встановлені виробником

Кількість програм — 24 (з 01 по 12 — для випічки, а з 13 по 24 — для тіста).

Для випічки:

  1. «Основний» (4 год. 5 хв.):
    — випічка з хлібопекарського борошна звичайного пшеничного хліба, яєчного, молочного або з декількох видів борошна.
  2. «Основний швидкий» (1 год. 55 хв.):
    — для прискореної випічки хліба, виходить більш щільний.
  3. «Основний з родзинками» (4 год. 00 хв.):
    — випічка звичайного білого хліба з родзинками, хліба з сиром і сирокопченою ковбасою або з медом і горіхами.
  4. «Дієтичний» (5 год. 00 хв.):
    — випічка із цільного борошна або суміші цільної та хлібопекарської, містить більше вітамінів і корисних речовин.
  5. «Дієтичний швидкий» (3 год. 00 хв.):
    — прискорена випічка дієтичного хліба.
  6. «Дієтичний з родзинками» (5 год. 00 хв.):
    — крім хліба з родзинками, можна приготувати хліб з маслинами або паску.
  7. «Житній» (3 год. 30 хв.):
    — приготування різних видів житнього хліба (на заквасці, заварного, з висівками).
  8. «Французький» (6 год. 00 хв.): підходить для випічки зі зниженою кількістю цукру, дозволяє випікати з повітряною м’якушкою і хрусткою скоринкою.
  9. «Без глютену» (1 год. 50 хв.):
    — приготування хліба який не містить клейковину, підходить для людей з її непереносимістю, можна використовувати готові безглютенові хлібопекарські суміші.
  10. «Однозерновий» (4 год. 30 хв.):
    — випічка дуже корисного хліба з цільнозернового борошна (з цілого пшеничного зерна що включає висівки і зародки) або зі спельти (входить в рід «пшениця», але це генетично інший вид), виходить більш низьким і важким.
  11. «Однозерновий з родзинками» (4 год. 30 хв.).
  12. «Випічка» (від 30 до 90 хв.):
    — доведення до готовності глевкого хліба або випічка з готового тіста (деякі види кексів і шарлотки).

Для приготування тіста:

  1. «Основний» (2 год. 20 хв.):
    — підходить для приготування тіста для булочок, біляшів, пирогів з пшеничного борошна і подальшого їх випікання в окремій духовці.
  2. «Основний з родзинками» (2 години 20 хв.):
    — приготування тіста для оладок і т.і.
  3. «Дієтичний» (3 год. 15 хв.):
    — приготування тіста для булочок і т.і.
  4. «Дієтичний з родзинками» (3 год. 15 хв.):
    — тісто для ромових баб і т.і.
  5. «Житній» (2 год. 00 хв.):
    тісто для хлібобулочних виробів з житнього борошна і її сумішей з пшеничного, данських рогаликів, сільських коржів.
  6. «Французький» (3 год. 35 хв.):
    — тісто для пишних ніздрястих виробів, круасанів і т.і.
  7. «Пельмені» (20 хв.):
    — вимішування прісного бездріжджового тіста для пельменів, вареників, домашньої локшини.
  8. «Піца» (45 хв.):
    — приготування різноманітного тіста для піци.
  9. «Однозерновий» (2 год. 45 хв.):
    — підходить для приготування тіста для булочок зі спельтового або цільнозернового борошна.
  10. «Однозерновий з родзинками» (2 год. 45 хв.).

Додаткові програми:

  1. «Варення» (1 год. 30 хв. — 2 год. 30 хв.):
    — приготування варення з різних фруктів.
  2. «Фрукти в сиропі» (1 год. 00 хв. — 1 год. 40 хв.):
    — приготування фруктів у сиропі за різними рецептами (лопатка для замісу не використовується).

Панель керування SD-ZB2502

Користуватися хлібопічкою завдяки зручному управлінню і інформативному дисплею дуже легко.

Панель керування хлібопічкою Панасоник SD-ZB2502

Для зручності користування домашньої пекарнею, панель керування Panasonic SD-2502 розташована під зручним кутом і оснащена великим дисплеєм, який при роботі показує:

  • на якому етапі роботи програми знаходиться пристрій;
  • відображається спец. символ у разі виникнення проблем з електроживленням;
  • час, що залишився до повної готовності, а в разі потреби ручного додавання інгредієнтів, буде відображатися час, що залишився до їх закладки;
  • обраний розмір хліба: XL, L або M;
  • встановлений колір скоринки: темна, середня або світла.

Призначення клавіш панелі керування:

  • «Меню»
    — при натисканні буде відображений номер необхідної програми, при кожному наступному натисканні буде змінюватися на наступний (утримання для швидкого переходу);
  • «Розмір»
    — вибір одного з трьох розмірів хліба;
  • «Таймер»
    — установка таймера відкладеного старту до 13 годин, або завдання часу випічки для програм: випічка, варення і фрукти в сиропі;
  • «Колір скоринки»
    — встановлення бажаного кольору скоринки хліба що буде випікатися, один з трьох;
  • «Старт»
    — запуск програми;
  • «Стоп»
    — утримання натиснутою більше 1 секунди призведе до скасування або зупинення програми.

Новинки від компанії Panasonic прості у використанні, навіть початківець пекар зможе самостійно спекти будь-які сорти смачного хліба. Процес випікання повністю автоматизовано, потрібно лише в потрібній послідовності (вказана в книзі рецептів) помістити в хлібопічку продукти з вибраного рецепта, і включити потрібну програму.

При відтворенні тексту статті «Огляд характеристик хлібопічок Panasonic SD-2500, SD-2501 і SD-ZB2502», цілком або частинами, активне посилання на oede.in.ua обов’язкове.


    Мітки до статті: хлібопічка


    
    Головні розділи сайту:
  • Останні статті
    підрозділу про Хлібопічки

  • Цікаві статті цього підрозділу:

    Огляд хлібопічки Delonghi BDM 1500

    Можливості хлібопічок та їх використання

    Яка краща хлібопічка, як її вибирати і купляти

    Про їжу просто | Добірка статей розділу | Карта сайту
       © 2012-2014 - Просто Про їжу
     
    ↑ Вгору ↑