Просто про їжу - Головна Карта сайту  
Просто Про їжу

Як пекти хліб у хлібопічці





Якщо у вас вже є хлібопічка, не читайте цю статтю, нічого нового ви тут не знайдете.

Стаття призначена для тих хто ще не обзавівся такою технікою і знаходиться в стадії прийняття рішення і звичайно хоче дізнатися як пекти хліб в хлібопічці, наскільки це просто чи складно.

На цій сторінці:

Процес випічки хліба в хлібопічці і пекарні

Хліб з хлібопічки - як пекти

Змішування компонентів, заміс, підйом тіста, випікання, підтримка хліба в теплому стані — ось короткий цикл роботи хлібопічі.

Змішування компонентів і заміс

У хлібопекарні пекар спочатку змішує інгредієнти, а потім вручну замішує тісто.

У хлібопічці потрібно вручну завантажити інгредієнти, а їх змішування та заміс тіста буде виконано автоматично.

Підйом тіста

При ручному виробництві хліба тісто розміщають в теплому місці, щоб воно почало підходити під дією дріжджів, за рахунок процесу ферментації який супроводжується утворенням газу.

Після замішування тіста хлібопічка підтримує температуру, яка оптимально підходить для життєдіяльності дріжджів протягом всієї фази підйому.

Якщо при роботі пристрою була встановлена програма «Заміс», він зупинить свою роботу після закінчення фази підйому теста. Після цього тісто можна використовувати для формування виробів і для подальшої випічки в конвекційної печі.

Обвалка тіста

Після того, як тісто «підійшло», пекар зазвичай уминає його. Цей процес дозволяє видалити великі бульбашки з тіста і надлишкові гази, що утворилися під час ферментації, надаючи тим самим тісту більш однорідну, апетитну консистенцію.

Хлібпічка автоматично керує цією операцією, провертаючи лопатки тістоміса необхідну кількість разів.

Повторний підйом тіста

Після обвалки хліб піднімається вдруге, тривалість цього процесу залежить від типу випічки. Наприклад, хліб з цільного зерна вимагає більш тривалої ферментації, оскільки містить висівки та зернові паростки, що перешкоджають цьому процесу.

Домашня пекарня автоматично регулює температуру і тривалість повторного підйому тіста в залежності від встановленої програми.

Випікання

Пекар постійно слідкує за процесом і припиняє його самостійно.

Хлібопіч автоматично регулює тривалість випікання, щоб хліб незмінно був відмінної якості!

Охолодження

При звичайній випічці хліба пекар відразу ж знімає готовий хліб з дека, щоб скоринка не стала занадто щільною.

Автоматичний пристрій для випікання хліба забезпечує той же результат за допомогою функції «залишкового нагріву», яка полегшує видалення гарячого повітря з робочої камери після того, як хліб випікся.

Випічка хліба на прикладі реальної хлібопічки

Тепер перейдемо від теорії до практики і подивимося як пекти хліб на прикладі популярної хлібопічки Delonghi BDM 125S. З іншими хлібопічками процес виглядає так само, за винятком деяких особливостей притаманних конкретній моделі.

Підготовка

Перед тим як пекти хліб в хлібопічці потрібно витягти форму для випічки і протерти її, а також лопатку тістоміса вологою ганчіркою, а потім витерти насухо.

Поради:

  • без необхідності не опускайте форму у воду;
  • не користуйтеся абразивними миючими засобами, щоб не подряпати антипригарну поверхню;
  • не мийте компоненти хлібопічки в посудомийній машині.

Перед закладанням інгредієнтів завжди виймайте форму з пристрою — так вони не потраплять у робочу камеру і на нагрівальний елемент.

Закладка інгредієнтів

Закладайте інгредієнти у форму для випічки в порядку, наведеному в рецепті. Всі інгредієнти повинні мати кімнатну температуру. Для отримання оптимального результату важливо ретельно відміряти і зважувати всі інгредієнти.

Якщо печете хліб за своїм рецептом, бажано закладати інгредієнти у форму для випічки в наступній послідовності:

  • рідкі інгредієнти;
  • сухі інгредієнти;
  • дріжджі.

Після закладки інгредієнтів потрібно встановити форму у хлібопічку як це зазначено в інструкції з експлуатації.

Закладіть в дозатор (діспенсор) або приготуйте додаткові інгредієнти (родзинки, курагу, горіхи, тертий сир або інші необхідні компоненти), вони будуть додані в тісто автоматично і в потрібний час. Якщо ваша модель не обладнана діспенсором то доведеться після звукового сигналу додати їх смостійно.

Печемо хліб

Все, тепер можна пекти хліб, але для цього ще необхідно вибрати і встановити режими роботи печі.

Зробити це просто, і частіше за все потрібно буде:

  • встановити потрібну програму, натискаючи потрібну кнопку ви будете переходити від однієї програми до іншої;
  • вибрати колір скоринки (світлий, середній, темний), якщо його не встановити то хлібопічка (у більшості інших моделей також) сама встановить середній колір;
  • вибрати вагу майбутнього хліба з предустановок, якщо не вибирати, то пічка сама виставить вагу — 1,0 кг;
  • встановити час відкладеного старту, через скільки, або до якого часу ви хочете щоб був випечений хліб;
  • натиснути кнопку «старт», якщо не робили ніяких установок то хлібопічка запуститься з встановленими режимами за замовчуванням і пристрій буде пекти хліб з такими установками:
    • вага — 1,0 кг,
    • середня за кольором скоринка,
    • програма № 1,
    • без відкладеного старту.

Підтримання нагріву

При закінченні циклу випічки пристрій видасть звуковий сигнал, і автоматично перейде в режим «Підтримка нагріву» на той час який закладено програмою, або на той час який ви виставили самі.

Діод червоного кольору, встановлений на панелі управління, буде блимати 15-20 хвилин, після чого можна вийняти форму з випічкою.

У режимі «підтримки нагріву» всередині робочої камери циркулює гаряче повітря, сприяючи видаленню конденсату з хліба.

Виїмка готового хліба

Відкривши кришку хлібопічки потрібно вийняти форму з випічкою з робочої камери, потягнувши її вгору за ручку форми.

Тепер потрібно дати хлібині відстоятися у формі ще хвилин 10 і можна витягти випічку, перекинувши форму і струшуючи її до тих пір, поки хліб не випаде. Після того, як хліб виймуть з форми, треба дати йому ще відстоятися 15 хвилин перед тим як нарізати (якщо, звичайно, вистачить витримки).

Тепер можна насолодитися плодами вашої з хлібопічкою праці.

Як бачите, досить складний і трудомісткий процес випікання хліба зводиться до простих, зрозумілих і не стомлюючих дій.

Випічка хліба — можливості хлебопічок (відео)

Відео — як спекти хліб в хлібопічках Binatone моделей: BM-1008, BM-1068, BM-2169, BM-2068.

При відтворенні тексту статті «Як пекти хліб в хлібопічці», цілком або частинами, активне посилання на oede.in.ua обов’язкове.


    Мітки до статті: хлібопічка


    
    Головні розділи сайту:
  • Останні статті
    підрозділу про Хлібопічки

  • Цікаві статті цього підрозділу:

    Огляд хлібопічки Delonghi BDM 1500

    Можливості хлібопічок та їх використання

    Яка краща хлібопічка, як її вибирати і купляти

    Про їжу просто | Добірка статей розділу | Карта сайту
       © 2012-2014 - Просто Про їжу
     
    ↑ Вгору ↑