Просто про їжу - Головна Карта сайту  
Просто Про їжу

Яка краща хлібопічка, як її вибирати і купляти





Вам потрібна хлібопічка, яка краще, як обрати таку модель яка підходить саме Вам, як перевірити її при покупці. Вибір найкращої для Вас моделі — завдання не з легких. Тому нижченаведені поради, можливо, будуть корисні для Вас.

У цій статті:

Перше що потрібно зробити вибираючи хлібопічку

Найперше що потрібно зробити обираючи хлібопічку для дому перед покупкою, це зібрати побільше необхідної інформації про цей пристрій.

Для цього походіть по спеціалізованих форумах і сайтах для отримання загальної інформації про те, що взагалі являє із себе такий кухонний прилад як хлібопічка і що вона може робити, не думайте на цьому етапі про ціну.

Хліб з хлібопічки смачний але не такий

Хліб з хлібопічки

Зібравши всю можливу інформацію, тепер, ви вже знаєте, що таке хлібопічка, і, звичайно ж, зрозуміли що ваше життя без неї буде «не повноцінна».

Випечений в цьому пристрої хліб, завжди смачний, але його зовнішній вигляд, смак, корочка та інші характеристики будуть відрізнятися від його побратимів з магазину. Деяким це може не сподобатися, але переважна більшість гідно оцінить смакові якості домашнього хліба.

Дорога хлібопічка не завжди краща

Переходимо до того як підібрати хлібопічку з того діапазону цін який влаштовує вас, і чи варто платити більше.

Підходьте критично до висловлювань на форумах власників дорогих пристроїв, які вже переплатили за свій виріб і тепер хвалять його, вишукуючи не існуючі переваги.

Загальновідомо, дороге не завжди краще. Наприклад, деякі дорогі хлібопічі зроблені в Китаї і вміють, так само, як і більшість не програмованих, виконувати лише кілька закладених процесів приготування, що виключає внесення корекцій. Так навіщо ж у цьому випадку платити подвійну ціну.

Як визначитися з розміром хлібопічки

На цьому етапі потрібно вирішити яку вам краще купити хлібопічку виходячи з її габаритів, тобто визначаємося, велика вам потрібна модель чи маленька.

Габарити пристрою безпосередньо залежать від розміру камери для випікання і чим більше камера тим більшу хлібину можна спекти. А який хліб вам потрібен — це залежить від розміру вашої родини і ваших уподобань. Для маленької сім’ї краще підійде пристрій з максимальною вагою випічки до 1 кг або навіть до 750 г.

Безперечно, якщо ви будете випікати хліб набагато меншої ваги ніж це рекомендовано виробником, то хліб, в більшості випадків, вийде пересушеним. Якщо хоч іноді необхідно випікати маленькі буханці, то все ж тоді краще підібрати пічку з середнім об’ємом форми для випікання.

Моделі з двома змінними формами можуть стати вихідом з положення. У них одна велика, а інша відразу для двох маленьких хлібів. Додатковий плюс такої конструкції є те, що з’являється можливість одночасно спекти два хліба меншого розміру, але за різними рецептами.

Яка краще — програмована або не програмована

Друге технічне питання, але не менш важливе, буде таким: яку вибрати хлібопічку — програмовану або не програмовану.

Цей вибір, мабуть, зробити найбільш важко, тут є принципові відмінності, вибирати як завжди вам.

Програмовані

Прграмміруемие хлібопічки

Програмовані хлібопічки більш універсальні у виборі процесу приготування хліба, хоча і дорожчі пристрої, але вибір моделей не такий великий як серед не програмованих.

До прграмованих можна віднести ті пристрої які мають крім закладених виробником програм ще одну або кілька додаткових, у яких можна самостійно обирати послідовність фаз випічки і їх тривалість, тобто програмувати їх на випікання хліба за своїм рецептом.

Додатковий плюс у них в тому, що на електронному екрані у них завжди є інформація, на якій стадії приготування перебуває ваш майбутній хліб і завжди можна втрутитися в процес і щось там змінити, а потім зберегти ці зміни.

Наприклад: можна збільшити час розстоювання на 15 хвилин, тому що вам попалося борошно не тієї якості, або вам схотілося більш пухкого хліба.

З часом, багато власників програмованих хлібопічок заводськими програмами не користуються зовсім, використовують свої.

До програмованих хлібопічок можна віднести такі моделі:

  • Delonghi 125s — є можливість складати і запам’ятовувати свої програми, а також змінювати закладені;
  • Bork X500 — є можливість використовувати свій рецепт;
  • Kenwood BM 450 — «улюблені програми» — до 5 своїх рецептів;
  • Daewoo DI-9154 — «своя програма» — можливість запрограмувати тривалість кожного етапу;
  • Orion OBM-205 — є можливість програмувати і пекти хліб за своїм рецептом — режим «home made».

Не програмовані

Якщо ви не будете експериментувати і втручатися в процес приготування намагаючись домогтися потрібного вам кольору скоринки, щільності м’якушки, та інших параметрів хліба і вам важливо тільки одне, щоб без клопоту але смачно — купіть просту хлібопічку, не програмовану, вона коштує дешевше.

Заводських програм, як правило, вистачає, у деяких моделей їх понад 20, також можуть бути присутні режими: масло, йогурт, варення, кекс. Кількість закладених програм впливає на ціну.

Три основні програми: стандартна, прискорена, пшеничний хліб, є навіть у найдешевших моделей. Але завжди потрібно пам’ятати, «апетит приходить під час їжі».

Можливо, з часом, вам захочеться спекти щось більш вишукане і тому може не варто сильно економити, а варто придбати трохи більш просунуту модель, наприклад, з можливістю встановлювати вагу випічки (залежно від установок, пічка сама визначить час готування).

Яка хлібопічка краща — з диспенсером або без

Тепер давайте спробуємо розібратися яка краща хлібопічка з діспенсором або без і чи потрібен він взагалі.

Якщо ви любите хліб з усілякими наповнювачами (родзинки, курага, горіхи, тертий сир...), то цей пристрій полегшить вашу роботу.

Діспесер - дозатор для дод. інгредієнтів

Диспенсер, або, по іншому, дозатор — це спеціальна ємність в кришці пристрою, куди можна покласти всякі добавки для хліба або наповнювачі, і потрібен він для того щоб добавки автоматично потрапили в тісто при замісі в потрібний час.

У потрібний момент він відкривається і добавки потраплять в тісто. Якщо його немає, то добавки доведеться додавати самостійно за звуковим сигналом.

Відстрочка випічки (стає все більш актуальною функцією у зв’язку з нічними тарифами на електроенергію) є у всіх хлебопечках і роботою диспенсера в них буде зручно скористатись, коли хліб печеться на ранок: не потрібно вночі вставати і додавати все вручну. Без диспенсера доведеться ставити з відстрочкою тільки простий хліб, а найсмачніші, з наповнювачами, будете пекти тільки у своїй присутності.

Якщо є вибір і трохи грошей, купуйте з дозатором, зайвим не буде.

Для тих, хто стежить за здоров’ям

Ніхто сперечатися не буде з тим що здоров’я це питання не другорядне, тому зараз будемо вирішувати яку вибрати хлібопічку для тих хто стежить за здоров’ям.

Деякі хлібопічі мають програми без випічок без глютену і без дріжджів. Такий хліб практично неможливо купити в продовольчих магазинах, і тим кому він потрібен доведеться підібрати модель яка вміє їх випікати.

Без глютеновая випічка
Програма для випічки хліба без глютену (без клейковини). Щоб приготувати таку випічку, потрібно використовувати спеціальні рецепти або готові сухі суміші і обов’язково дотримуватися рекомендацій з керівництва по експлуатації.

Без дріжджова випічка
Програма для випічки дієтичного хліба без дріжджів. Такий хліб споживають люди, що стежать за своєю фігурою, яким потрібно схуднути, або які дотримуються здорового способу життя. Якщо ви належите до цієї категорії то придивіться до цієї функції.

Як вибирати конкретну модель

З функціоналом ми розібралися, тепер будемо визначатися як вибрати конкретну модель хлібопічки.

Виберіть кілька вподобаних моделей хлібопічок у яких набір функцій вас влаштовує, читайте відгуки тільки про них. Зв’яжіться з власниками обраних моделей, чиї коментарі на форумах вам сподобалися більше (краще не там де сперечаються чия хлібопічка краще, а там де обговорюють рецепти випічки для хлібопічки), позадавайте питання «в личку».

Ціна має значення

Все, в голові прояснилося і ви вже визначилися яку конкретну модель хлебопечи ви будете купувати.

Але, не поспішайте нести свої гроші в найближчий магазин побутової техніки. Є сенс спочатку пошукати в інтернет-магазинах. Так можна заощадити не один десяток доларів. Якщо не робили цього раніше, ви здивуєтеся, на скільки можуть відрізнятися ціни на одну й ту ж модель.

Останній крок перед покупкою

Зайдіть на сайт виробника тієї моделі яка вам сподобалася і найдіть, або скачайте інструкцію вашої майбутньої хлібопічки. Розберіться, як запускати одну з програм для «хліба» і як включити режим «випічка», запишіть номери цих програм і розберіться як їх запустити (в різних виробах це робиться трохи по-різному).

Як купувати і перевіряти хлібопічку

Ви прийшли в магазин і готові розлучитися з вашими грошима, ось кілька порад про те як вибирати і перевіряти хлібопічку при покупці.

Слідкуйте за тим щоб заводську упаковку зняли при вас, не приймайте відмовку, що перевіряли комплектацію на складі і тому розкрили.

Діставши виріб з упаковки, насамперед, проведіть зовнішній огляд. Повинні бути відсутніми будь-які вм’ятини, відколи, подряпини на корпусі і відерці-формі. Перевірте, як встановлюється форма в корпус.

Форма не повинна бути подряпана і не повинно бути навіть дуже дрібних потертостей. Якщо є подібні сліди або подряпини — значить ця хлібопічка була в експлуатації. В цьому випадку краще відмовитися від покупки.

Вимагайте перевірки пристрою перед тим як платити. Якщо купуєте в інтернет-магазині, кур’єрам і тим, хто видає товар це не завжди подобатися. Якщо не погоджуються перевіряти — відмовтеся від покупки, адже річ не з дешевих.

Після зовнішнього огляду включіть хлібопіч в електромережу. Встановіть в екранному меню номер заздалегідь обраної вами в інструкції з експлуатації програми для хліба. Після натискання кнопки «пуск» кілька хвилин тістоміс буде «смикатися», працювати повільно. Потім самостійно він повинен перейти в швидкий режим.

На цьому етапі потрібно уважно прислухатися, не повинно бути зайвих шумів, ударів, писку або скреготу.

Зупиніть процес приготування тіста (може знадобитися натиснути кнопку «стоп» і потримати її кілька секунд натиснутою) і запустіть режим «випічка». Ви повинні відразу відчути тепло від вбудованого нагрівача.

Все працює справно, платіть гроші. Вдалої покупки і смачного хліба!

При відтворенні тексту статті «Яка краща хлібопічка, як її вибирати і купляти», цілком або частинами, активне посилання на oede.in.ua обов’язкове.


    Мітки до статті: хлібопічка


    
    Головні розділи сайту:
  • Останні статті
    підрозділу про Хлібопічки

  • Цікаві статті цього підрозділу:

    Огляд хлібопічки Delonghi BDM 1500

    Можливості хлібопічок та їх використання

    Яка краща хлібопічка, як її вибирати і купляти

    Про їжу просто | Добірка статей розділу | Карта сайту
       © 2012-2014 - Просто Про їжу
     
    ↑ Вгору ↑