Просто про їжу - Головна Карта сайту  
Просто Про їжу

Правильне харчування і здоров'я





Людство втратило інстинкт до здорового і збалансованого харчування подарований їй природою. Внаслідок порушення людиною природного порядку прийому їжі та натуральних напоїв, а також потурання нею своїм гастрономічним слабкостям і пристрастям, наші міста наповнили люди, що мають зайву масу тіла, а самі люди отримали супутні цьому негативні явища, такі як задишка, серцево-судинні захворювання, хвороби суглобів.

На цій сторінці:

Сподіваємося, що порад з цієї статті, а також з інших статей цього розділу буде неважко дотримуватися, а позитивний ефект, який отримає ваш організм, навпаки, буде важко переоцінити.

Як зберегти фігуру і здоров’я — відео

Подивившись відеосюжет ви дізнаєтесь про правила здорового харчування від міністерства охорони здоров’я Росії, вони прості і не вимагають великих затрат на їх здійснення.

Поради з відео:

  • Прості сніданки — краще, ніж вишукування кулінарії.
  • Слід віддати перевагу продуктам які містять менше жиру, адже жир це зайві калорії.
  • По можливості, слід вживати «повільні вуглеводи», а не швидкі, так як «швидкі вуглеводи» не дають тривалого насичення, і після їх вживання їсти захочеться дуже скоро.
  • У першій половині дня слід з’їдати більшу частку усього денного раціону.

7 правил здорового харчування

Щоб зберегти дане нам природою здоров’я, треба просто повернутися до своїх витоків і правильно організувати і збалансувати своє харчування. Що ж це за правила? Давайте розберемося.

1. Дробне харчування
Віддайте перевагу дробному харчуванню. Краще, якщо прийомів їжі у вас буде 4-5 в день, з не дуже великими порціями. Навіть якщо ваш робочий графік максимально завантажений, у вас, напевно, знайдеться в ньому хвилин 5-10 для того, щоб випити заздалегідь приготований стакан йогурту або з’їсти стигле яблуко.

2. Їжа перед сном
Ніколи не їжте безпосередньо перед сном. Золоте правило здорового харчування говорить: «Лягай спати тоді, коли їжа вже повністю перетравлена». В цьому випадку повноцінний сон і ранкова бадьорість вам забезпечені. Пам’ятайте, що фрукти і салати перетравлюються людським організмом за півгодини, а ось на засвоєння свинини вам знадобиться не менше 4 годин. Рахуйте самі, коли вам треба повечеряти.

3. Швидка їжа
Ніколи не їжте на швидку руку. Згадайте про багатовікову культуру прийому їжі, статечну і неквапливу. Ми ж не машини, яким все одно, за який час до них у паливний бак потрапить пальне. Для того щоб внутрішній механізм балансування організму правильно працював і подавав у встановлений час в мозок сигнал про насичення, необхідно приймати їжу не поспішаючи.

4. Не переїдайте
Стара істина говорить: «Вставайте з-за обіднього столу після появи самого першого почуття насичення». Однак, якщо вам ніколи не вдається вчасно зупинитися, спробуйте досить щільно обв’язати талію стрічкою або мотузкою. Як тільки стане незручно і тісно — негайно припиняйте їсти.

5. Овочі та фрукти
Не забувайте про достатню кількість овочів та фруктів (згідно рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров’я щодня необхідно вживати більше 400 г фруктів та овочів, з них більше 70-80% в свіжому вигляді, і до 20-30% у вигляді консервів та соків). Перед кожним окремим прийомом їжі вживайте свіжий овочевий або фруктовий салат, або ж їжте лише його. Тільки не заправляйте овочеві салати новомодними соусами або ж майонезом. Нехай це буде традиційна соняшникова олія, а ще краще оливкова.

6. Режим харчування і вода
Дотримуйтесь правильного режиму пиття. Намагайтеся не пити різні напої або воду під час їжі або відразу після неї. Не слід знижувати концентрацію шлункових соків, які виробляються організмом для перетравлення їжі. Тільки не забувайте випивати певну кількість простої і чистої води між вашими традиційним прийомами їжі. Ще одна порада стосовно води, треба її пити не стільки багато скільки часто і регулярно.

7. Урізноманітніть свій раціон
Забезпечте свій раціон всякими різними продуктами. Для правильного функціонування та міцного здоров’я, організм людини має забезпечуватися протягом дня певною кількістю жирних та амінокислот, макро і мікроелементів, мінеральних речовин та вітамінів. Вирахувати їх кількість — процес досить трудомісткий, та й невдячний. Для впевненості в тому, що ви зробили для себе все, що змогли — намагайтеся максимально урізноманітнити свій раціон, чергуйте рибу, м’ясо і птицю з бобовими, вживайте якомога більш різноманітний асортимент круп, овочів та фруктів.

При відтворенні тексту статті «Правильне харчування і здоров’я», цілком або частинами, активне посилання на oede.in.ua обов’язкове.

Добірка статей про здоров’я і правильне харчування

У цьому розділі ми пропонуємо Вашій увазі підбірку цікавих і корисних статей на різні теми, що стосуються здоров’я та правильного харчування. Нехай ця інформація допоможе зберегти саме безцінне що у вас є у вашому житті, ваше здоров’я, і здоров’я ваших дітей.

Звертаємо вашу увагу на те що перед початком використання порад, наведених в наших статтях, перш за все потрібно радитися із вашим лікарем і пам’ятайте: «Ваше здоров’я, у ваших руках!»



Добірка статей:

    • Збалансоване харчування - основа збалансованої дієти
      Більшість не зовсім розуміє, що з себе представляє збалансоване харчування і збалансована дієта. Вона не передбачає переїдання або нестачу надходження важливих поживних речовин і забезпечує необхідну для здоров’я їх кількість, а також не дає знизитись вазі або її набору маси тіла.
    • Розвиваємо харчову інтуїцію - 5 простих способів
      Ваша кішка відмовляється їсти глутамат, підсилювачі смаку, фарбники і ароматизатори та модифіковану сою у вигляді ковбаси? Тварини вибирають їжу керуючись харчової інтуїцією, а не потрібні їм шкідливі речовини відчувають на рівні інтуїції, чого не скажеш про людину.
    • Дієта по групі крові - думка вченого (відео)
      Існують розроблені діети по групі крові та таблиці сумісності між чоловіком та жінкою. Чи варто вірити проведеним дослідженням у цій галузі? Своєю думкою про це поділився директор Науково Дослідницького Інституту переливання крові В. Городецький в студії «Ранку Росії».
    • Вегетаріанський спосіб життя Лізи Едельштейн, зірки серіалу «Доктор Хаус»
      «Щоб харчуватись правильно, якщо у вас є залежність від їжі, дуже важко відмовитися від звичних смаків відразу. Раз на тиждень додавайте до свого раціону новий овоч, потім двічі на тиждень, а потім і тричі. Потроху наповнюйте меню новими стравами. Коли будете вже готові відмовитися від шкідливих продуктів, у вас вже буде повноцінний новий раціон» — радить зірка.
    • Вживання насичених жирів - 10 порад як зменшити
      Зменшення вживання насичених жирів може зберегти тисячі випадків передчасної смерті. Так як жорстка вода утворює відкладеньня у чайнику та трубах, так і насичені жири змушують організм виробляти поганий холестерин, який засмічує судини і обмежуює постачання крові до органів людини.
    • ЗСЖ для схуднення та сумісність продуктів
      Правильне харчування — це вміння вірно поєднати між собою продукти. Важливо вміти правильно комбінувати продукти харчування тому що непоєднувані продукти не засвоюються нашим організмом, внаслідок цього вони відкладаються в жир.
    • Дієта та продукти від інсульту - дослідження Стокгольмських вчених
      Якщо раціон людини складається переважно з продуктів з низьким вмістом жиру, то ймовірність виникнення інсульту буде нижчим, а стан здоров’я буде кращім. Також вчені встановили що кількість магнію, споживаного з їжею, обернено пропорційна ймовірності інсульту.
    • Що повинно входити в раціон харчування та від чого слід відмовитися
      Щоб виглядати молодше і шкіра виглядала свіжою... формула молодості від дієтологів. А щоб бути гарними і здоровими незалежно від віку, статі, та роду занять допоможуть корисні поради дієтолога Ковалькова, з якими ви зможете ознайомитись.
    • Свіжовичавлені соки, користь і шкода
      Соки в переважній більшості проблем не зроблять, звичайно, треба враховувати раціон людини. В цій статті також: чим відрізняються соки від овочів та фруктів, користь і шкода вживання соків, фруктоза, швидкі вуглеводи і калорії, кислотність, як вживати до їжі або після.
    • Білок - цінний компонент, та скільки білків потрібно в день
      Дорослім та дітям потрібна така кількість білків, яка наближена до співвідношення амінокислот організму і може коливатися в залежності від якості білка що надходить з їжею, та в залежності від віку, ваги, зросту та характеру виконуваної роботи.
    • Білки - як вони влаштовані і яку роль відіграють
      На білки припадає близько 85% сухого залишку всіх тканин організму. Його безпосередню роль в забезпеченні життя людини важко переоцінити. Тисячі білків у організмі людини виконують незліченну кількість важливих функцій.
    • Білкові продукти та таблиця вмісту білків
      У їжі що багата білками є важлива властивість — вона підвищує основний обмін, тому що організм витрачає на її засвоєння багато енергії і вона перетравлюється довго. Тому вуглеводи і жири, переважно, будуть витрачені на забезпечення енергетичних потреб, а це означає, що і ви не будете гладшати.
    • Вітаміни і мінерали, що заряджають нас енергією восени
      Хочете бути бадьорими і рідше хворіти - дізнайтеся, які вітаміни і мінерали повинні щодня бути присутні у вашій їжі. Кожен вітамін чи мінерал відповідає робить свою справу. Вітамін C зміцнює судини, магній сприяє оновленню тканин, цинк потрібен імунітету...
    • Правильне харчування - профілактика онкологічних захворювань
      Однією з головних страв повинна стати вівсяна каша. Саме звичайна каша, з’їдена на сніданок, сприятливо діє на кишечник, сприяє його регулярного спорожненню, перешкоджає розвитку злоякісних пухлин. Не слід забувати і про гарне фізичне навантаження. Все це разом з відмовою від куріння стане на заваді виникнення пухлин.

Мітки до статті: здоров'я, про їжу



Головні розділи сайту:
  • Останні статті цього розділу
    про Харчування та здоров'я:

  • Цікаві матеріали цього розділу:

    Збалансоване харчування - основи збалансованої дієти

    Як зменшити вживання насичених жирів - поради

       Про їжу просто | Карта сайту
    © 2012-2014 - Просто Про їжу
     
    ↑ Вгору ↑