Просто про їжу - Головна Карта сайту  
Просто Про їжу

Лікування супами: суп для схуднення, очищення, імунітету





Скажи мені, що ти їси, і я скажу, що у вас болить. Не випадково, в традиційній китайській медицині лікар спочатку лікує пацієнта їжею і тільки потім застосовує ліки. Суп — це не просто смачна їжа, щодня вживаючи його в їжу можна:

  • схуднути;
  • посилити свій імунітет;
  • провести очищення організму.

На цій сторінці:

Супи для здоров’я

Більшість супів надзвичайно корисні, перевага їх перед іншими видами їжі в тому що всі поживні речовини містяться в супах швидко засвоюються організмом. Супи не тільки смачні але і можуть допомогти позбавиться від надмірної ваги, збільшити імунітет, вивести шкідливі речовини з організму.

Суп для схуднення

Суп для схуднення

Надмірна вага збільшує ризик серцевих захворювань, діабету і навіть раку. Але можна уникнути цієї сумної статистики, якщо хоча б один раз на день з’їдати тарілку супу.

Суп з низьким вмістом солі надовго вгамує ваше почуття голоду, поліпшить травлення і допоможе вивести шлаки з організму.

Дослідження показали: люди, які їдять суп всього лише один раз в день, худнуть швидше, ніж ті, хто з’їдає ту ж кількість калорій, але без супу.

Супи можуть допомогти вам схуднути швидше, ніж будь-які інші страви. Вони є джерелом практично всіх корисних поживних елементів, необхідних організму. Містять мало жиру і вуглеводів, в них міститься багато харчових волокон, мінералів і вітамінів.

Для початку замініть овочевим або рибним супом обід або вечерю. Міняйте складу овочів і сорти риби, що входять до супу, це урізноманітить смак і збалансує склад корисних речовин.

Для прискорення обміну речовин корисно додати в суп з риби і морепродуктів лимонний сік. У супах без м’яса є все, для повного відчуття ситості тривалий час.

Суп для схуднення — рецепт приготування:

  1. У холодну воду покласти кілька шматків риби.
  2. Довести воду на маленькому вогні до кипіння, додати нарізану цибулю і моркву.
  3. Приблизно через 10 хвилин додати трохи томатної пасти і 2-3 чайні ложки вівсянки.
  4. На завершення додати трохи перцю, зелені і 1-2 чайні ложки лимонного соку.

Такий суп містить багато вітамінів-антиоксидантів, корисний для поліпшення обміну речовин. В одній тарілці супу для схуднення (300 г) міститься близько 250 калорій.

Суп для посилення імунітету

Наша імунна система щодня потребує велику кількість різних вітамінів і мінералів. Супи можуть забезпечити нас ними у потрібних кількостях.

Однак, потрібно пам’ятати, що приготування їжі на сильному вогні руйнує вітаміни.

Рецепт супу для посилення імунітету

Варити протягом 30 хвилин на маленькому вогні:

  • 1 цукіні,
  • 2 моркви,
  • 1 цибулина,
  • 1 столова ложка свіжого дрібно натертого імбиру,
  • 1 столова ложка орегано (дикий майоран),
  • будь-які гриби (сухі потрібно попередньо замочити),
  • трохи локшини (опціонально).

Кабачки (цукіні) зміцнюють опірність організму до інфекцій. Імбир покращує травлення і очищає організм від токсинів. Гриби містять кумарини, полісахариди та інші корисні речовини, необхідні для посилення імунітету.

Щоб створити сильну систему оборони організму, їжте цей суп 2-3 рази на тиждень. Крім того, можна міняти інгредієнти за смаком.

Також, для посилення і підтримки імунної системи корисно додати в імунно-зміцнюючий суп зелень і часник.

Суп для очищення (детоксикації)

Овочевий суп для очищення

Супи також допомагають очищати організм від накопичених токсинів і шлаків. Звичайно, дуже важливо вибрати правильні продукти, які посилять роботу печінки, зменшать запалення, виведуть шлаки, очистять організм від токсинів і забезпечать необхідними мінералами.

Рецепт очищаючого супу

На маленькому вогні, протягом півгодини, варити овочі:

  • брюссельську капусту (або брокколі),
  • білокачанну капусту,
  • буряк,
  • кріп,
  • шпинат,
  • ріпу,
  • 2 цибулини.

Наприкінці варіння додати корисні спеції:

  • трохи свіжого імбиру,
  • аніс,
  • коріандр,
  • петрушку,
  • шафран,
  • часник,
  • хрін.

Кількість і склад овочів та спецій брати виходячи з особистих переваг. Усі інгредієнти очищаючого супу є очисниками накопичених токсинів в печінці, шлунково-кишковому тракті.

Бажано з’їдати одну порцію цього супу в день протягом 2-х тижнів. Вже готовий суп може зберігатися в холодильнику до 5-7 днів.

Потрібно відзначити, кожен наступний день зберігання поступово зменшує властивості цього детоксикаційного супу.

Бюджетний суп із морепродуктів (відео)

Чи знаєте ви, що норвезька сьомга корисна для тих, хто дотримується дієти. Жири, що містяться в цій рибі, не осідають на фігурі, а навпаки живлять організм потрібним холестерином. Він, у свою чергу, робить гнучкими судини, живить мембрани клітин і навіть омолоджує організм.

При відтворенні тексту статті «Лікування супами: суп для схуднення, очищення, імунітету», цілком або частинами, активне посилання на oede.in.ua обов’язкове.


    Мітки до статті: користь, страви


    
    Головні розділи сайту:
  • Останні статті цього розділу
    про корисні та смачні страви:

  • Цікаві матеріали цього розділу:
    Про їжу просто | Добірка статей розділу | Карта сайту
       © 2012-2014 - Просто Про їжу
     
    ↑ Вгору ↑