Просто про їжу - Головна Карта сайту  
Просто Про їжу

Овочевий суп, смачний та корисний





Чи любите ви суп? Сподіваємося, що так! Адже суп — це не просто смачна та корисна страва, суп є основа сімейного благополуччя і душевного комфорту.

Подати втомленому чоловікові ввечері тарілочку свіжого гарячого супу, і можна не говорити сакраментальне: «Я тебе люблю, я про тебе турбуюся, мені важливо, щоб тобі було добре» ... Суп сам усе скаже, покаже і дасть відчути. Крім того, суп надзвичайно корисний для дітей. Тож, дізнавайтесь про цю страу більше зі статті.

На цій сторінці:

Відеорецепт приготування смачного і поживного овочевого супу для дітей старше 5 місяців

Нам знадобиться:

  • картопля — 1 шт;
  • морква — 1/2 шт;
  • капуста білокачанна — 50 г;
  • оливкова олія — 1 ч. ложка.

Як готувати:

  1. Овочі помити і очистити.
  2. Нарізати картоплю дрібними кубиками і натерти моркву на дрібній терці. Також дрібно нарізаємо капусту.
  3. Поміщаємо моркву і картоплю в каструлю і наливаємо 1,5 склянки води. Ставимо каструлю на вогонь і готуємо 5-7 хвилин.
  4. Додаємо капусту в майбутній суп і варимо, поки овочі не стануть м’якими, приблизно 15 хвилин.
  5. Готовий овочевий відвар потрібно охолодити, давши йому трохи постояти.
  6. Тепер блюдо потрібно подрібнити блендером, додати оливкове масло, добре перемішати і викласти на тарілку. Для дітей старше року, можна додати сметану.

Овочевий суп — смачно та дешево

Корисний овочевий суп

Після приготування святкових страв часто залишається багато обрізків овочів і листя салату. Що можна приготувати з цих залишків? З моркви, цибулі, картоплі та листя салату, які залишилися після прикраси святкових страв, можна приготувати відмінний овочевий суп. Крупно наріжте овочі і зваріть бульйон. Коли він буде майже готовий, додайте листя щільних салатів (чудово підійдуть романо або родичо) і зелень. Ви позбудетеся від продуктів, що не знадобились, а ваш шлунок буде вдячний за корисну легку їжу.

Користь овочевого супу для вагітних

Якщо у майбутньої мами вже були випадки захворювань нирок, вона повинна контролювати себе. Легкий овочевий суп забезпечить організм мікроелементами і клітковиною. До нього варто додати салат зі свіжих овочів і відварну телятину або яловичину — організм вагітної жінки потребує вітаміни, білки і залізо. Щоб залізо краще засвоювалося, купуйте парне м’ясо, запікайте його або відваріть.

Цікаво: 5 квітня святкують День супу.

При відтворенні тексту статті «Овочевий суп, смачний та корисний», цілком або частинами, активне посилання на oede.in.ua обов’язкове.


    Мітки до статті: користь, страви


    
    Головні розділи сайту:
  • Останні статті цього розділу
    про корисні та смачні страви:

  • Цікаві матеріали цього розділу:
    Про їжу просто | Добірка статей розділу | Карта сайту
       © 2012-2014 - Просто Про їжу
     
    ↑ Вгору ↑