Просто про їжу - Головна Карта сайту  
Просто Про їжу

Приготування пюре і супу-пюре для дітей





Оскільки фрукти та овочі — важлива складова повноцінного харчування, вводити їх у вигляді соків і пюре слід починати уже в раціон малят. Педіатри рекомендують такі страви для малюків від 6 місяців.

При цьому, за словами педіатра Олени Гореньковой, метою введення прикорму має бути обов’язкове навчання дитини прийому твердої їжі. Тому, якщо у дитини немає зубів, то можна давати, приміром, фруктове пюре, а якщо вже з’явилися зубки — то потрібно замінювати пюре на шматочки фруктів, щоб дитина вчилася жувати.

На цій сторінці:

Овочевий суп-пюре для малюків

Рекомендуємо переглянути відео про те, як приготувати поживний та смачний овочевий суп-пюре для дітей старше 5 місяців.

Для приготування цього супу-пюре знадобиться:

  • Картопля — 1 шт;
  • Морква 1/2 шт;
  • Білокачанна капуста — 50 гр;
  • Оливкова — масло 1 чайна ложка.

Як готувати цей суп-пюре:

  1. Беремо миту моркву і картоплю, картоплю нарізаємо маленькими кубиками, моркву натираємо на дрібній терці. Потім беремо білокачанну капусту й дрібно нарізаємо.
  2. Картоплю і моркву кидаємо в каструлю і наливаємо 1,5 склянки води. Готуємо 5-7 хвилин, додаємо капусту в наш суп і варимо, поки овочі не стануть м’якими (приблизно 15 хвилин).
  3. Зняти відвар з вогню і охолодити. Готову страву подрібнюємо блендером, додаємо ложечку оливкового масла, викладаємо в тарілку.
  4. Для дітей старше 1 року можна додати сметану.

Фруктове пюре

Приготування фруктового супу-пюре

Продукти необхідні для фруктового пюре на 3 порції:

  • 1 достигле яблуко або 1 достигла груша, очищені від шкірки і зерен,
  • 1 ст. ложка води або чистого і несолодкого яблучного соку.

Готуємо пюре так:

Вибирайте обов’язково лише дозрілі солодкі фрукти для малюка. Потрібно зауважити те, що вам не потрібно додавати воду або яблучний сік, якщо груші брати повністю зрілі.

Груші та яблука необхідно порізати на дрібні частини. Потім укласти в каструлю з водою або соком, щільно прикрити кришкою, і готувати на невеликому вогні до м’якості фруктів.

Час готування фруктового пюре: 6-8 хвилин для яблук та близько 4 хвилин для груш.

Слідом за тим збити пюре блендером прямо в каструлі разом із рідиною, що виділилася з фруктів. Необхідно наголосити на тому, що подавати приготоване фруктове пюре потрібно ледве-ледве теплим. А те, що залишилося, необхідно перекласти в посуд для льоду і, заморозити в холодильнику.

На замітку

Не всі знають, що:

  • яблучне пюре легко можна переварити, завдяки цьому воно добре підходить для дитячого харчування.
  • у Сполучених Штатах Америки навіть є БРАТ-дієта (банан, рис, яблуко і тост), яку лікарі нерідко призначають від проносу;
  • таке пюре можна давати дітям від 4 місяців;
  • для продовження терміну зберігання, пюре можна заморожувати.

При відтворенні тексту статті «Приготування пюре і супу-пюре для дітей», цілком або частинами, активне посилання на oede.in.ua обов’язкове.


    Мітки до статті: користь, страви


    
    Головні розділи сайту:
  • Останні статті цього розділу
    про корисні та смачні страви:

  • Цікаві матеріали цього розділу:
    Про їжу просто | Добірка статей розділу | Карта сайту
       © 2012-2014 - Просто Про їжу
     
    ↑ Вгору ↑