Чотири зелених продукти для виведення токсинів
Завдяки результатами численних досліджень впливу різних продуктів харчування на організм людини, можна запропонувати чотири продукти, які, без сумніву, при регулярному вживанні будуть корисними і допоможуть позбавиться від накопичених організмом шкідливих речовин: броколі, зелений чай, лайм, зелений часник
На цій сторінці:
Чим небезпечне накопичення токсинів в організмі
Більшість фахівців, які займаються проблемами здоров’я, стверджують, що симптоми хронічної втоми відбуваються в основному через накопичення токсинів в організмі, перш за все, внаслідок повсякденного вжитку разом з їжею шкідливих речовин, харчових добавок і застосування продуктів хімії.
Крім втоми, на думку багатьох експертів, отруєння організму токсинами часто стає причиною головного болю, м’язевої слабкості, неврозів.
Продукти, які допоможуть вивести токсини з організму
Тож, до вашої уваги продукти, які допоможуть очистити ваш організм та вивести токсини.
Броколі
Всесвітня організація охорони здоров’я офіційно рекомендує вживати в їжу, як мінімум три рази в тиждень, страви із зелених овочів: броколі, шпинату тощо.
Було встановлено, що броколі в свіжому вигляді, містить найбільшу серед інших овочів кількість вітамінів та інших живильних речовин. За вмістом білків (4-4,8%) вона перевершує спаржу, шпинат і цукрову кукурудзу. Незамінних амінокислот у броколі стільки ж, скільки і в білку яєць. Білок броколі цінний ще й вмістом у ньому метіоніну і холіну, що перешкоджають накопиченню холестерину.
Броколі накопичує каротину майже в 50 разів більше, ніж цвітна та білокачанна капуста, а заліза та аскорбінової кислоти — удвічі більше. Завдяки підвищеному вмісту корисних речовин і високим смаковим якостям вона повинна зайняти гідне місце в харчовому раціоні.
Рекомендується, броколі вживати в сирому вигляді або піддавати термічній обробці по можливості більш короткий час — таким чином броколі, як й інші овочі, максимально зберігає свої властивості, в тому числі зберігаються і необхідні організму харчові волокна (клітковина).
Зелений чай
Звичку пити зелений чай регулярно вчені заохочують. Про користь від його вживання говорить і факт, низького рівня ракових захворювань серед китайців. Звичайно, найбільш корисним є свіжий зелений чай, але такий чай у нас важко знайти.
Проведено багато досліджень властивостей зеленого чаю і встановлено, що при правильному зберіганні він зберігає більшу частину своїх антиоксидантних властивостей.
Згідно з дослідженням, проведеним Американською асоціацією з вивчення раку, результати якого були опубліковані в минулому році, великі дози зеленого чаю (у вигляді таблеток, що прирівнюються до 10-16 чашок чаю) істотно збільшили виробництво ферментів, які зменшують токсичність канцерогенів.
Лайм
У лаймі — зеленому лимоні, міститься набагато більше антиоксидантів, ніж у «звичайних» лимонах жовтого кольору, особливо вітаміну С. Будучи родичем лимона, лайм перевершує всі інші цитрусові за вмістом аскорбінової кислоти.
Майже через 40 років після відкриття вітаміну C Лайнус Полінг з Університету Джона Хопкінса заявив, що він має антиракові властивостями, як і більшість інших антиоксидантів, фактично завдяки цьому він гальмує розвиток деяких пухлин.
Зелений часник
Зелену цибулю знають усі, вона продається в магазинах, її додають в салат й інші страви. Кухарі часто використовують зелений часник, якщо хочуть зменшити різкий смак часнику. Пагони зеленого часнику додають стравам потрібний смак і аромат. (До речі, зелений часник можна вирощувати вдома, на підвіконні.)
Також не всі знають, що зелений часник за багатьма своїми корисними властивостями перевершує цибулю. Найчастіше те, що міститься в зелених овочах, — найбільш корисне.
Пагони зеленого часнику, на думку фахівців з Університету Пенн-Пляма (Penn State University), перешкоджають утворенню канцерогенних речовин в печінці. Крім того, існує достатньо доказів його протигрибкових і антибіотичних дій.
При відтворенні тексту статті «Чотири зелених продукти для виведення токсинів», цілком або частинами, активне посилання на oede.in.ua обов’язкове.
Мітки до статті: користь, продукти
|