Як вирішити проблеми якщо не виходить хліб в хлібопічці
Іноді буває, особливо у початківців, що хліб в хлібопічці не виходить або перестав виходити. У цій статті ви знайдете відповіді як вирішити основні проблеми які можуть виникнути при випіканні хліба в хлібопічках. Сподіваємося що вони допоможуть впорається з вашою, якщо вона виникла, або не допускати помилок в майбутньому.
На цій сторінці:

Хліб занадто сильно піднявся:
- Ви використовуєте надмірну кількість дріжджів або води. Перевірте рецепт і відміряйте правильну кількість за допомогою мірної ложечки для дріжджів і стакана для рідин. Перевірте, щоб зайва кількість рідини не надходила з інших інгредієнтів.
- У вас недостатньо борошна. Акуратно зважте борошно за допомогою вагів.
- Занадто тепло на кухні. Щоб стало прохолодніше, провітріть кухню.
Хліб вийшов блідим і липким:
- Ви використовуєте недостатню кількість дріжджів. Додайте більше дріжджів, точніше зважуйте перед закладкою.
- Перевірте термін придатності дріжджів. Після відкриття дріжджів зберігайте їх у холодильнику.
- Стався збій у подачі електроенергії, або домашня хлібопічка була зупинена під час випічки хліба. Хлібопічка вимикається, якщо вона зупинена більш ніж на 10 хвилин. Вам потрібно вийняти хліб з форми і знову запустити цикл з новими інгредієнтами.
- Перевірте рецепт і відміряйте правильну кількість борошна за допомогою ваг або необхідну кількість рідини за допомогою мірного стакана.
Хліб під час випічки опадає:
- Тісто могло перестояти.
- Занадто мало або немає солі.
- Багато рідини.
- Використовується сир, який заважає тесту підніматися.
На стінках випеченого хліба залишилося борошно:
- Ви використовуєте занадто багато борошна, або у вас мало рідини. Перевірте рецепт і відміряйте правильну кількість борошна за допомогою вагів або необхідну кількість рідини мірним стаканом для рідини.
Інгредієнти погано змішалися під час випічки хліба:
- Ви пізно додали додаткові інгредієнти, додайте їх спочатку замісу.
- Ви не вставили лопатку (таке теж буває) для замішування в форму для випічки хліба. До того, як ви завантажили інгредієнти, переконайтеся, що лопатка знаходиться у формі для випічки.
- Припинялася подача електроенергії, або домашня хлібопічка була зупинена. Мабуть, вам знадобиться запустити випічку хліба знову, проте це може привести до негативного результату, якщо замішування вже почалося.
Хліб не випікся:
- Було рідке тісто.
- Надмірна кількість тіста.
- Надлишок масла або інших жирів.
- Борошно невисокої якості.
- Була обрана програма «Тісто». Програма «Тісто» не включає процес випічки.
- Стався збій у подачі електроенергії, або хлібопічка була зупинена. Можна спробувати спекти тісто у вашій духовці, якщо воно піднялося і розстоялося.
- Води було недостатньо, і спрацював захист двигуна. Це відбувається тільки при перевантаженні приладу, двигуну довелося працювати на граничній потужності. Наступного разу перевірте рецепт і відміряйте правильно кількість інгредієнтів.
- Вал у формі для випічки не обертається коли вставлена лопатка. Необхідно замінити блок кріплення на валу. Зверніться в авторизовані сервісні центри.
Під кіркою хліба з’являється повітряний міхур:
- Тісто погано вимісилося або сильно тверде. Мало рідини. Зверніть увагу на кількість рідини при закладці інгредієнтів.
Занадто ніздрястий хліб:
- Тісто надміру вологе. Багато додали рідких інгредієнтів або мало муки.
- При закладці інгредієнтів забули покласти сіль.
Підгоріла скоринка:
- Багато цукру. Спробуйте зменшити кількість цукру.
- Встановіть режим «Світла корочка».
Краї хліба опустилися, а нижня частина мокра:
- Стався збій в подачі електроенергії. Якщо тісто піднялося і розстоялося, можна спекти його у вашій духовці.
Хліб липкий і скибки нерівні:
- Хліб був занадто гарячим, коли ви його розрізали. Дайте хлібу охолонути на решітці до нарізки, щоб вийшов весь пар.
Відчуваєте запах горілого при випічці хліба. Дим виходить з отвору для виходу пари:
- Можливо, інгредієнти потрапили на нагрівальний елемент. Іноді невелика їх кількість може потрапити на нагрівальний елемент під час змішування. Просто протріть елементи після випічки, коли хлібопіч повністю охолоне.
Лопатка для замішування знаходиться в хлібі, коли його вийняли з форми:
- Тісто дуже щільне. Дайте хлібу охолонути, потім вийміть лопатку.
- Скоринка утворилася під лопаткою. Мийте лопатку і її вал після кожного використання.
Скоринка мнеться і стає м’якою при охолодженні:
- Водяна пара, що залишається в хлібі після випічки, може злегка пом’якшити скоринку. Для зменшення кількості водяної пари зменшіть кількість води на 10-20 мл або візьміть половину обсягу цукру.
Скоринка не виходить хрусткою:
- Щоб хліб вийшов хрустким, використовуйте опцію кольору скоринки «Темний».
Світла скоринка хліба:
- Додайте більше молока в тісто одночасно зменшивши кількість інших рідин.
- Встановити опцію хлібопічки «Темний».
- Додати більше цукру.
При відтворенні тексту статті «Не виходить хліб в хлібопічці», цілком або частинами, активне посилання на oede.in.ua обов’язкове.
Мітки до статті: хлібопічка
|