У програмованої хлібопічки Orion OBM-205, на наш погляд, значно більше переваг, ніж недоліків. Головні переваги Orion OBM-205 — її демократичне співвідношення ціна-функціональність та можливість запрограмувати і випекти хліб за своїм рецептом. Для цього у неї передбачений спеціальний режим «Home made».
З інших важливих переваг цієї хлібопічки можна назвати:
наявність 12-ти вбудованих програм для випічки,
термоізольований корпус з нержавіючої сталі,
надійна фіксація форми у корпусі пристрія,
велике вікно (зручно контролювати процес замісу і випікання),
рідко-кристалічний дисплей з підсвічуванням,
інтуїтивно зрозуміле керування,
великі клавіші,
наявність таймера затримки початку випічки,
тиха робота.
Недоліки
Недоліків, на наш погляд, у цього пристрою мало:
іноді залишається борошно в мертвих зонах форми, але з досвідом цього вдається уникнути,
Відгуки про роботу хлібопічки Orion OBM-205 можна знайти на спеціалізованих форумах і на сайтах деяких інтернет-магазинів.
Важливо:
— якщо після запуску програми з хлібопічкою нічого не відбувається, а час на дисплеї зменшується. Це нормально, тому що включився нагрів для вирівнювання температури інгредієнтів і через 10-20 хв почнуть рухатися лопатки тестомісилки.
Технічні характеристики хлібопічки Orion OBM-205
Ця хлібопічка має наступні технічні характеристики:
Вага випічки: 900 г, 1250 г;
Матеріал і колір корпусу: нержавіюча сталь, сріблястий;
Електрична потужність: 800 Вт;
Кількість вбудованих програм: 12;
Можливість програмування: є, режим «Home made»;
Швидка випічка: є, 59 хв;
Збереження налаштувань при відключенні від електромережі: 10 хв;
Рівень запікання: light (легкий), medium (середній), dark (запечений);
Форма хліба: буханець;
Підтримання тепла: до 1-єї години;
Приготування варення або джему: є;
Антипригарне покриття форми: так, тефлон;
Наявність діспесора: немає;
Звуковий сигнал нагадування додавання додаткових інгредієнтів: є;
Рекомендована температура в приміщенні: 15-34 ℃;
Таймер затримки увімкнення приготування: є, до 13 годин.
Комплектація
подвійна мірна ложечка,
дві лопатки для замішування тіста,
гачок для витягання лопаток з хліба,
мірний стаканчик,
інструкція з рецептами.
Особливості
великі кнопки,
годинник,
блокування кнопок під час роботи від випадкових натискань,
дві лопатки замішувачі,
є вимикач мережі,
режим «Пауза» для тимчасового призупинення процесу приготування.
Встановлені виробником програми для приготування хліба та тіста
«Basic» — основна програма
— можна додати різні інгредієнти за звуковим сигналом.
«Whole wheat» — хліб з висівками або з непросіяного борошна
— ця програма має довший цикл попереднього підігріву, щоб мука ввібрала воду і розбухла. Не рекомендується використовувати таймер.
«French» — випікання французького хліба
— потрібен більш довгий термін підйому тіста, випічка виходить, як правило, з хрусткою скоринкою і більш пухка.
«Quick» — хліб без дріжджів, з розпушувачами
— хліб, виходить з менш щільною текстурою.
«Sweet» — випікання солодкого хліба
— для смаку можна додатково додати різні наповнювачі за звуковим сигналом.
«Cake» — випікання кексів.
«Jam» — приготування домашнього варення, джему або мармеладу.
«Dough» — приготування тіста для піци, булочок, вареників та ін.
«Ultra fast» — випікання хліба за 58 хв
— температура води повинна бути 48-50 ℃.
«Bake» — тільки випікання (час — 10 хв)
— може використовуватися для збільшення часу випікання.
«Gluten-free» — випікання хліба з низьким вмістом клейковини
— за звуковим сигналом можна додати різні інгредієнти.
«Номe made» — свій рецепт
— програма для випікання хліба за власними рецептами.
Як програмувати Orion OBM-205
Керування приладом відбувається зі зручної панелі обладнаною великими кнопками, які блокуються від випадкового натискання під час роботи (корисно якщо є маленькі діти). Є дуже зручна можливість в будь-який момент призупинити будь який цикл випікання, включивши паузу.
Кроки та допустимі режими для складання програми «Номе made»
У режимі програми «Номе made» попередньо встановлені такі ж самі налаштування як і у режимі «Basic», але користувач самостійно може налаштувати роботу хлібопічки, змінивши час кожного кроку відповідно до своїх потреб.
Крок
Дія
Можливі значення
1
Knead 1 (заміс)
6 — 14 хв
2
Rise 1 (підйом)
20 — 60 хв
3
Knead 2 (заміс)
5 — 20 хв
4
Rise 2 (підйом)
5 — 120 хв
5
Rise 3 (підйом)
0 — 120 хв
6
Bake (випікання)
0 — 80 хв
7
Keep warme (підігрів)
0 — 60 хв
Цей режим підходить для людей які добре знайомі з процесом приготування хліба і мають бажання приготувати його згідно свого досвіду і переваг.
При відтворенні тексту «Огляду програмованої хлібопічки Orion OBM-205», цілком або частинами, активне посилання на oede.in.ua обов’язкове.