Про особливості заварювання чаю Пуер говорилося чимало. Проте, чи знає те ви, що для отримання ароматного смачного та корисного напою, листя пуеру можна варити. Тож, варити чи заварювати? Читайте статтю і вирішуйте самі.
Пуер — китайський чай, який заварюється особливим способом. Його витримують за певної температури в певному середовищі. З плином часу, чай пуер набирає свою силу. Витриманий чай пуер володіє шляхетним смаком і низкою цілющих властивостей. Пуер — як вершина чайного шляху, до нього приходиш після багатьох років спілкування з чаєм.
Існує кілька способів заварювання чаю пуер. Розповімо, як правильно зварити пуер, саме зварити. При такому способі заварки цей чай розкриє всі свої таємниці.
Візьмемо скляний чайник, наповнимо його водою і поставимо на вогонь. Дочекаємося, поки вода нагріється, і почнуть з’являтися бульбашки (білий ключ). Тепер створимо завихрення в чайнику, щоб заварка змогла плавно і рівномірно розподілиться по воді.
Засипаємо наш улюблений чай пуер. Дочекаємося поки підніметься піна, взіб’єм її, щоб чай не втік, і вимкнемо вогонь. Накриємо чайник кришкою і чекаємо ...
Одна з головних умов — дати Пуеру настоятися не менше 10-15 хвилин.
І ось нагорода за терпіння: щільний, густий, з багатогранним смаком, цілющий і смачний напій з китайського чаю.
При відтворенні тексту статті «Як варити чай Пуер — рецепт приготування», цілком або частинами, активне посилання на oede.in.ua обов’язкове.