Рецепт шарлотки з яблуками - смачно та просто
Цей рецепт шарлотки з яблуками, який пропонується вашій увазі, не є класичним, а виражає стан душі, слідуючи якому, ви отримаєте незвичайно смачний та одночасно найпростіший у приготуванні яблучний пиріг. Вам потрібно витратити на його приготування не більше двох годин.
На цій сторінці:
Рецепт приготування смачної шарлотки
Необхідні продукти:
- яблука — 3 шт. (середньої величини);
- яйця — 4 шт. (категорії С1 *);
- цукор — 1 склянка (250 гр);
- соняшникова олія — 1 ст. ложка (без запаху);
- борошно — 1 склянка;
- розпушувач;
- сіль — за смаком.
Почніть із підготовки форми для випічки.
Навіть незважаючи на її антипригарне покриття, вистеліть дно папером для випічки, змащений з обох сторін соняшниковою олією.
Потім підготуйте яблука.
Візьміть три середніх і очистіть їх від шкірки, а також видаліть у них серцевину. Поріжте яблука невеликими шматочками і викладіть їх на дно форми для випічки, на папір.
Наступний етапом буде підготовка тіста.
Чотири яйця категорії С1 випускаємо в ємність і починаємо збивати до однорідності й утворення пінки. Збивати краще не міксером, а вручну, вінчиком, у крайньому випадку, виделкою. На цю процедуру піде не більше 6-7 хвилини.
Слідом, невеликими порціями, засипаємо в збиті яйця склянку (250 гр) цукру, продовжуючи збивати після кожної порції до повного його розчинення.
Відразу за цукром потрібно додати одну столову ложку соняшникової олії.
Останньою засипається склянка борошна, змішаного з розпушувачем. Борошно також слід засипати порціями в 4-5 прийомів й енергійно перемішуючи до однорідності. Тісто має вийти таким, щоб по в’язкості воно нагадувало густу сметану, але могло самостійно витікати з ємності.
Тісто виливається у форму для випічки й змішується з яблуками. У такому стані, підготовленому до випічки пирога, слід дати відстоятися близько 10 хвилини, а за цей час слід прогріти духовку до 180 градусів.
Час випікання буде в межах 50-65 хвилин (залежно від духовки), причому, перші тридцять хвилини випікання не відкривайте духовку, щоб уникнути осідання шарлотки. Коли побачимо, що пиріг став рівномірного світло-коричневого кольору, випікання можна припинити.
Усе, смачний пиріг-шарлотка з яблуками готовий!
* Категорії курячих яєць
Яйця курей поділяються на категорії в залежності від їх ваги.
- С1 (1-ї категорії) — важить від 55 до 64,9 г;
- С2 (2-ї категорії) — важить від 45 до 54,9;
- С3 (3-ї категорії) — важить не менше 35 г;
- СВ (вищої категорії) — важить не менше 75 г;
- СО (добірне) — важить 65-74,9 м.
При відтворенні тексту статті «Шарлотка з яблуками — рецепт», цілком або частинами, активне посилання на oede.in.ua обов’язкове.
Мітки до статті: рецепт, страви
|