Посуд для готування, який потрібен на кухні
Сучасні крамниці наповнені надзвичайним різноманяттям маленького і великого, круглого і прямокутного кухонного посуду всіх видів і форм для щоденного приготування їжі. Усе це різноманіття покликане полегшувати роботу на кухні, роблячи її більш комфортною. Визначитися і обрати саме потрібний посуд для готування допоможе ця стаття.
На цій сторінці:
Необхідний комплект посуду
Сім’ю з чотирьох осіб сповна задовольнить такий комплект посуду:
Сковороди:

Дві звичайні сковороди діаметром від 24 до 28 см для одночасного смаження основної страви і гарніру.
Крім того, на будь-якій кухні повинна бути і маленька сковорода діаметром від 20 до 22 см для розігрівання невеликої кількості їжі та приготування різних засмажок.
Якщо ви полюбляєте млинці, млинниця (сковорода з низенькими бортиками діаметром від 20 до 24 см) стане вам у нагоді.
Сотейник:

Необхідна також жаровня (для приготування їжі в духовці) або сотейник (глибока та масивна сковорода з високими стінками) для варіння, пасерування, приготування тушкованих страв або їх запікання діаметром від 22 до 26 см.
Каструлі:

На кухні не обійтися без однієї великої каструлі для готування перших страв і варіння макаронів об’ємом від 3,5 до 4,5 л.
Знадобиться ще й невелика каструля для варіння яєць, приготування каш і їжі для дітей на 2 або 2,5 л. Каструль бажано мати більше двох, але дві — це той мінімум без якого не обійтися.
Лоток для випічки:

Для приготування пирогів або пиріжків необхідний лоток (виріб спеціально призначене для приготування їжі в духовці) з невеликими бортиками.
А без дека з великими бортами важко буде готувати лазаньї, запіканки та інші подібні страви.
Казан:

Для приготування рагу, плову та інших страв східної кухні якнайкраще підійде казан (широка ємність з напівкруглим, невеликим за площею дном для зручності, зі стінками кулястої форми) об’ємом від 3 до 5 л. Казан рівномірно розподіляє тепло, завдяки чому велику кількість страви в ньому можна готувати без перемішування.
Качатниця:

Качатницю (на противагу казану, має повністю плоске дно) вам знадобиться для тушкування птиці, м’яса, овочів і приготування голубців.
Сковорода-гриль:

Сковорода-гриль (сковорода з ребристою поверхнею дна, що сприяє виділенню соку при смаженні) допоможе смачно посмажити або стушкувати рибу і м’ясо, а також овочі чи інші продукти.
Вок:

«Королева» китайської кухні — сковорода-вок (від звичайних сковорідок вона відрізняється формою — схожа на півсферу, і висотою стінок — більш високі) незамінна для приготування екзотичних східних страв (може знадобитися спеціальна підставка для газової плити, якщо немає спеціальної вок-конфорки).
При відтворенні тексту статті «Посуд для готування — який потрібен на кухні», цілком або частинами, активне посилання на oede.in.ua обов’язкове.
Мітки до статті: посуд
|