Худнемо смачно: дієтичні башточки з маринованого буряка з козячим сиром
Башточки з маринованого буряка з козячим сиром припадуть до смаку всім, хто стежить за своєю вагою і уважно рахує калорії, знаючи, чим загрожує їх надлишок.
На цій сторінці:
Готувати бурякові башточки швидко і не складно, а також вони дуже смачні. Але це далеко не єдина їх корисна властивість. При їх приготуванні використовується яблучний оцет, який, як відомо, є чудовим засобом для прискорення процесів травлення, а значить і для більш успішного і швидкого схуднення.
Для смачного схуднення нам знадобляться:
- 2 очищених буряки середнього розміру;
- 4 столові ложки яблучного оцту;
- 2 столові ложки меду;
- 4 столові ложки оливкової олії;
- 125 грам козячого сиру (можна використовувати сир, додавши в нього сметану для в’язкості);
- свіжа зелень;
- сіль і будь-які спеції за вашим смаком.
Спосіб приготування дієтичних башточок з козячим сиром:
Помивши і очистивши сирий буряк, нарізаємо його на максимально тонкі кружечки. Приготуємо маринад, змішавши — яблучний оцет, мед і оливкове масло, замочуємо в ньому кухлики буряка на 2-3 години. Після чого акуратно перекладаємо їх на серветку, щоб дати стекти маринаду, але при цьому не дозволяємо буряку обвітритися.
Нарізаємо тонко козячий або овечий сир (за їх відсутності використовуємо змішаний зі сметаною, підсолений і присмачений прянощами сир низької жирності) і складаємо з нього і кружечків буряка башточки. Підсолюємо їх зверху і посипаємо чорним перцем, а також прикрашаємо свіжою зеленню і свіжими або маринованими помідорами чері.
Подавати страву можна як охолодженою, так і підігрітою до 40-50 градусів.
Приємного вам апетиту!
При відтворенні тексту статті «Худнемо смачно: дієтичні башточки з маринованого буряка з козячим сиром», цілком або частинами, активне посилання на oede.in.ua обов’язкове.
Мітки до статті: рецепт, страви
|