Шарлотка з яблуками в мультиварці
На цій сторінці:
Шарлотка з яблуками, напевно, найпопулярніший і улюбленніший десерт. До всіх своїх принад, він ще просто готується. Якщо ви поки ще пекар-початківець, тоді мистецтво приготування пирогів варто починати саме з нього. Задоволення від приготування яблучної шарлотки буде не менше, ніж від складного екзотичного десерту.
Діти дуже люблять будь-яку випічку з яблуками, тому ця смакота для них.
Багато хто готує чудову шарлотку в духовці або навіть у мікрохвильовці. Але найбільш повітряна і ніжна, на наш погляд, виходить у мультиварці.
Інгредієнти та секрети приготування яблучної шарлотки
Характеристики страви:
- кількість порцій — 8;
- час приготування — 1 ч. 30 хв.;
- калорій в одній порції — 235.
Інгредієнти:
- яйця — 3-5 шт. (залежно від розміру);
- 1 склянка цукру;
- 1 склянка борошна;
- яблука — 3-5 шт;
- ванілін, кориця — до смаку;
- імбир сухий — 0,25 ч. ложки (за бажанням);
- бадьян — 1 зірочка (за бажанням);
- цукрова пудра — 50 г (для присипки, за бажанням)
- вершкове масло для змащування форми.
Головні секрети повітряної шарлотки:
- добре охолоджені яйця;
- відмінно збите тісто.
Для шарлотки в мультиварці можна використовувати будь які яблука. Кожен сорт яблук дає свій аромат та смак. Найкращими для пирога багато хто вважає яблука сорту Антонівка.
На замітку:
- яблука люблять, щоб їх полили лимонним соком, вони тоді менше темніють, а аромат стає тонкішим.
- справжні майстри готують шарлотку без розпушувачів, а пишною вона виходить через добре збиті яйця з цукром.
Хто не знає: ви можете проявити фантазію і замінити яблука іншими фруктами або ягодами.
Шарлотка в мультиварці Redmond
Готувати так:
Яблука почистити, видалити серцевину і нарізати скибочками.
Включити мультиварку в режим «Підігрів», покласти 50 г вершкового масла, почекати поки масло розтане і змастити ним стінки.
Для одержання карамельних яблук в масло потрібно покласти 2 ст. ложки цукру і добре розмішати, щоб цукор розтанув. Тепер в масляний сироп можна викладати спіраллю яблука, починаючи від краю. У масляний сироп також кладуть зірочку бадьяна. Буде і красиво, і ароматно. Коли перший шар готовий, треба викласти на нього інші яблука.
Настав час приготувати тісто. Яйця збити з цукром, поступово ввести муку і при бажанні прянощі. Залити тістом яблука.
Поставити прилад на 45 хвилин в режим «Випічка». Провірити готовність шпажкою. Проткнути корж і витягти шпажку, якщо вона виходить з коржа чистою — значить страва готова, якщо ні, випікаємо ще хвилин 15.
Вийняти шарлотку догори дном і дати їй охолонути.
Яблучна шарлотка в мультиварці Panasonic
Спечемо яблучну шарлотку в мультиварці Panasonic SR-TMH 18 за класичним рецептом. Об’єм чаші у неї 4,5 літра, потужність — 670 Ват, максимальна температура в режимі «Випічка» — 180 градусів.
Готувати так:
Яйця добре охолодити, додати дрібку солі і збити міксером з цукром в пишну білу піну (це зазвичай займе 7-10 хв.). Збивати до повного розчинення цукру. Яєць можна брати більше, чим їх більше, тим вище шарлотка.
Поступово ввести муку, просіюючи її через сито, і акуратно перемішати тісто ложкою. Не рекомендується збивати тісто міксером.
Акуратно перемішуєм тісто ложкою.
Потроху ввести імбир, корицю і бадьян, якщо хочете пряних смаків та ароматів.
Чашу змастити маслом. Налити трохи тіста, потім нахиляючи каструлю в різні боки дати йому розтектися — щоб яблука при випіканні не прилипли.
На дно чаші мультиварки щільно викладаєм частину яблук.
На дно чаші викласти частину яблук, порізаних і очищених від серединок. Залити їх тістом і зверху викласти яблука що залишилися. Яблучна шкірка в процесі приготування стане м’якою і злегка карамельною, тому видаляти її не потрібно.
Чим більше яблук — тим більше шарів, тим соковитіша буде шарлотка, але її довше доведеться готувати.
Коли всі шари «на місці», каструлю потрібно трохи потрясти — щоб зпід яблук вийшло зайве повітря і тісто «всілося».
При бажанні можна зверху присипати корицею.
Накрити кришкою, включити режим «Випічка». Випікається шарлотка в мультиварки 65 хвилин. Піднімати кришку під час випікання не можна. Іноді ще потрібно додати хвилин 20-30, залежно від соковитості яблук. Для подвійної норми яблук час можна збільшити до 2-х годин.
Коли все готово, потрібно почекати близько 15 хвилин, а потім, вийнявши каструлю, почекати ще трохи, поки шарлотка не охолоне.
Щойно вийнята з мультиварки яблучна шарлотка
Гарно дивитись та смачно куштувати.
Діставши пиріг з каструлі, його можна присипати крім кориці ще і цукровою пудрою, а подавати з улюбленими напоями або морозивом.
Шарлотка з яблуками в мультиварці Moulinex.
Шарлотка з яблуками приготована мультиварці Мулинекс
Готувати так:
Яблука очистити від сердцевинки і нарізати їх часточками.
Збити яйця з цукром (можна додати трохи ваніліну), поступово ввести муку з розпушувачем (2 ч. ложки).
Включити мультиварку в режим «Підігрів» на кілька хвилин, змастити дно і стінки вершковим маслом.
Наливати по третій частині тісто, перекладаючи його яблуками (їх вийде 2 шари). Готувати в режимі «Випічка».
Якщо в мультиварці Мулінекс є режим «Випічка», то потрібно поставити цей режим на 65 хвилин і допікати в подальшому якщо буде необхідно.
Якщо ж режиму «Випічка» немає, то все складніше. Потрібно спочатку включити режим «Молочна каша» на 5 хв, а потім на 5 хв «Підтримання тепла». Так робити до тих пір, поки пиріг не «схопиться», щоб його можна було перевернути.
Тепер повторюємо ті ж режими, але перевертаємо пиріг з одного боку на інший, поки він не буде повністю готовий.
При відтворенні тексту статті «Шарлотка з яблуками в мультиварках Panasonic, Redmond та Moulinex», цілком або частинами, активне посилання на сайт oede.in.ua обов’язкове.
Кілька статей схожої тематики:
Мітки до статті: рецепт, страви
|