Цибулева дієта - як худнуть французи
Цибулева дієта дуже популярна у Франції, серед французів охочих позбавитися від декількох зайвих сантиметрів в проблемних зонах. Про ефективність цієї дієти можна судити по загальновідомій стрункості французьких жінок. Дотримуючись дієти можна позбавитись близько 5 кг за тиждень.
На цій сторінці:
Як працює дієта
Головним спалювачем жиру в цій дієті виступає цибуля, крім того, на перетравлення зелені, яку треба вживати, якщо ви вирішите худнути, організму доведеться витратити більше калорій чим ця зелень їх містить.
Незважаючи на не привабливу назву і на те що дієта передбачає вживання овоча що викликає сльози, ніхто не буде змушувати вас їх лити, так як в чистому вигляді цибулю їсти не доведеться. Цибулева дієта полягає в тому, що в раціон вводиться одна єдина страва — спеціально приготований суп, до складу якого входять:
- цибуля — 6 шт. (середні за розміром);
- зелений перець — 2 шт;
- білокачанна капуста — 1 шт. (не велика);
- селера — 1 пучок;
- помідори — за смаком і бажанням;
- сіль — за смаком.
Дієта розрахована на сім днів:
- понеділок — суп + будь-які фрукти, але не банани;
- вівторок — суп + овочі, можна трохи вареної або печеної картоплі із зовсім маленькою кількістю масла;
- середа — суп + фрукти та овочі, але без картоплі;
- четвер — суп + фрукти та овочі, можна стакан не жирного молока і два банани;
- п’ятниця — суп + помідори і 200-300 г нежирної яловичини, риби або курятини без шкіри, фрукти — не можна;
- субота — суп + листова зелень і яловичина, можна салат із капусти, огірків і зеленого перцю, фрукти — не можна;
- неділя — суп + овочі, коричневий рис, сік із фруктів;
Суп-пюре обов’язково потрібно їсти 3 рази на день. Якщо суп набрид настільки що ви готові відмовитися від дієти, їжте його хоча б раз на день, але не їжте тільки сам суп і більше нічого — ефекту не отримаєте. Якщо все зробити правильно, то на третій день повинні «піти» 1,5-2 кг.
Готувати суп з цибулі так:
Довести до кипіння воду із заздалегідь покладеними в неї овочами, і варити їх протягом 10 хвилин. Після цього потрібно зменшити нагрів і продовжувати їх варити поки вони не стануть м’якими.
Потім суп посолити, і подрібнити в ньому овочі за допомогою блендера. А після, заправити його соусом карі. Цей суп-пюре вам потрібно буде, їсти щоденно, тричі на день. Крім нього ви можите їсти малокалорійні овочі та фрукти: апельсини, яблука, лимони, капусту, моркву, невелику кількість запеченої картоплі та огірки — все ці овочі і фрукти можна їсти протягом дня, довільно.
Соус карі — покращуємо смак дієти
Цей смачний соус від відомого кухаря Джеймі Олівера може поліпшити будь-яку страву і зробить наший супчик і увесь процес схуднення «смачнішим», хоча можна обійтися і без нього, але з ним більше шансів домогтися успіху.
Для соусу карі нам знадобляться:
- рослинне масло — 5 ст. ложок;
- насіння гірчиці — 2 ч. ложки;
- насіння пажитника — 1 ч. ложка;
- зелений перець чилі — 3 шт;
- листя карі — 1 жменя (якщо не знайдете можна і без них);
- імбир — 2 шт. середнього розміру;
- цибуля — 3 шт.;
- мелений чилі — 1 ч. ложка;
- куркума — 1 ст. ложка;
- помідори — 6 шт.;
- кокосове молоко — 400 мл;
- сіль — за смаком.
Соус готувати так:
Рослинну олію розігріти на пательні і додати туди насіння гірчиці. З часом воно почне потріскувати, в цей час додати свіжий, подрібнений зелений перець чилі, з якого заздалегідь видалити насіння. Також додати насіння пажитника (грецьке сіно або фенугрек), листя карі і почищений та натертий на великій тертушці свіжий імбир.
Все добре змішати і продовжувати готувати кілька хвилин.
Почистити та нарізати цибулю і додати її у пательню. Готувати поки цибуля не почне кармелізуватися і не стане м’якою, ще близько 5 хвилин, а потім додати дрібно мелений перець чилі і куркуму.
Дрібно подрібнити блендером помідори, додати туди ж і тушкувати ще пару хвилин, потім додати кокосове молоко і 1-2 склянки води.
Готувати хвилин 5, поки страва не набере стан жирних вершків, наприкінці посолити за смаком.
Особливості цибулевої дієти і деякі рекомендації
Цибулева дієта не передбачає повного обмеження в їжі виключно супом-пюре з цибулі. Якщо обмежитися тільки їм, ви, звичайно, зменшите свою вагу, але темпи скидання кг при цьому анітрохи не збільшаться, а от самопочуття погіршиться і крім того відчуття голоду переслідуватиме вас весь тиждень.
Отримавши бажаний ефект і скинувши за тиждень більше 5 кілограмів необхідно зробити десятиденну перерву, під час якої варто повернутися до споживання звичайних для вас харчів, але трохи зменшити порції.
Ще однією особливістю, яку має дієта, є те, що два дні з семи, можна їсти нежирне м’ясо із запеченою морською рибою або відварену яловичину. Щоденна норма яловичини або риби при цьому не повинна перевищувати 200-300 г.
З напоїв, під час дієти, можна вживати несолодкий зелений чай і не газовану воду, рідини повинно випиватися не менше двох літрів. Алкоголь і солодкі газовані напої не можна пити ні в якому разі. Інакше, результату від дієтичного меню не буде ніякого, і ви тільки нашкодите власному здоров’ю.
Протипоказань до цього способу боротьби з жировими відкладеннями практично немає, за винятком виразкової хвороби шлунка і проблем з нирками. Через велику кількість споживаних фруктів вам не потрібно буде додатково приймати вітаміни і вітамінні добавки.
При відтворенні тексту статті «Цибулева дієта — як худнуть французи на 5 кг за тиждень», цілком або частинами, активне посилання на сайт oede.in.ua обов’язкове.
Кілька статей схожої тематики:
Мітки до статті: дієти, страви, схуднення
|