Просто про їжу - Головна Карта сайту  
Просто Про їжу

Продукти що спалюють жир з гарантією





На цій сторінці:

Чуму треба вживати продукти що спалюють жир кожному

У продуктах що спалюють жир в організмі є потреба у кожного, а не тільки у тих хто хоче схуднути, тому що споживання сучасною людиною енергії з їжею завжди, хоч трохи, але перевищує її витрати. Постійне, і навіть незначне перевищення споживання калорій, обов’язково призводить до накопичення жирової тканини в організмі.

Симптоми ожиріння можуть з’явитися у людей навіть не схильних до нього, так, всього 5% «зайвих» калорій в день, можуть стати причиною накопичення 5 кг жиру за рік. А якщо переїдати всього на 8 ккал щодня то до 50 років, маса тіла збільшиться на 10-15 кг, що зазвичай і відбувається.

Уникнути накопичення зайвих кілограмів можна вживаючи до, після, або під час їжі продуктів які здатні спалювати жир і тим самим зменшити негативний вплив невеликого переїдання. Регулярне їх вживання допоможе стати стрункішою, або не втратити стрункість з роками.

Як утворюється жир який потрібно спалювати

Продукти які спалюють жир фактично допомагають вивести його з жирової тканини організму, яка складається з клітин, першочерговим завданням яких є накопичення жиру про запас, на «чорний день». Так, наприклад, худа людина помирає через 2 місяці без їжі, тоді як дуже гладкі люди, можуть голодувати в лікувальних цілях більше року, і не мати негативних для організму наслідків.

Це цікаво:
людина вже народжується з відкладеннями жиру, жирові клітини у ембріона утворюються з «клітин-попередниць» ембріональної сполучної тканини. Клітини-попередниці, з яких можуть утворюватися жирові клітини, є також і у дорослої людини.

Жирова клітина

Жирова клітина

Жирова клітина має вигляд кульок, оточених кровоносними капілярами і містить жировий міхур який займає всередині у клітини майже весь простір.

Худа людина має до 35 млрд. жирових клітин, а людина що страждає на ожиріння їх може мати близько 125 млрд. і кожна буде містить в собі у два рази більше жиру.

Раніше вважалося, що у людини кількість жирових клітин не збільшується, але це не так. Хоча жирові клітини і не вміють ділиться, а накопичення жиру вже наявними клітинами відбувається шляхом збільшення їх розмірів, все-таки, ніяка клітина не здатна безмежно збільшуватися.

Коли вони накопичать максимальну для них кількість жиру, клітини-попередники починають ділиться і з них утворюються нові жирові клітини.

Розвиток жирової нової тканини

Нові жирові клітини зберігаються назавжди, а коли людина худне, то вони тільки зменшуються в своїх розмірах. Зменшення кількості жирових клітин при зниженні маси жирової тканини могло б бути можливим при їх перепрофілюванні. Хоча такі перетворення були отримані в експериментах, але немає доказів що це відбувається в організмі.

Головні продукти — спалювачі жиру

Жироспалюючі продукти це міф чи реальність? Хоча спорт піші прогулянки, як і раніше залишаються найбільш ефективними і безпечними способами щоб позбавитися від зайвої ваги, але це не означає, що ти залишаєшся один на один з тренажерами в боротьбі за стрункість.

У тебе є надійні союзники: зелений чай, червоний перець та жирна риба яка містить Омега-3 жирні кислоти і лептин. Повір, вони дійсно можуть допомогти скинути зайву вагу.

Зелений чай

Зелений чай спалює жир

Перший продукт що перевірено спалює жир — зелений чай, він має більш сильні антиоксидантні властивості ніж його чорний побратим. При його вживанні він підвищує термогенез (вироблення організмом тепла для підтримки життєво важливої температури тіла) і позитивно впливає на обмінні процеси в організмі, прискорюючи їх.

По підтвердженими дослідженнями даними, у тіх що пьють 3 рази на день зелений чай, основний обмін прискорюється на 4%, а випиваючи 5 чашок зеленого чаю ви спалите 70-80 калорій, що призведе до втрати 5 кг за рік.

Проведені в Единбурзі дослідження, в університеті королеви Магарет, показали, що випиваючи по 4 чашки зеленого чаю в день вже через 2 тижні у обстежених істотно зменшилися:

  • рівень холестерину;
  • тиск крові;
  • кількість жиру;
  • вага тіла.

Також «жироспалюючий» вплив було підтверджено на щурах які отримували екстракт зеленого чаю. Тварини утримувалися на раціоні з високим вмістом жирів, у них спостерігалося знижене накопиченого жировими клітинами жиру. На думку дослідників зелений чай:

  • знижує засвоюваність жирів;
  • збуджує рецептори клітин що виділяють жир і стимулює обмінні процеси, підвищуючи цим вироблення енергії.

Крім того, зелений чай позитивно впливає на організм при атеросклерозі, раку, запаленнях кишечника, діабеті і хворобах печінки, що дає нам можливість висловлюватися про нього як про медичний профілактичний засіб.

Червоний перець збільшує термогенез і обмін речовин

Червоний перець спалює жир

Червоний перець та інші «пекучі» спеції прискорюють обмін речовин і тим самим спалюють жири не даючи їм накопичуватися. В результаті їх вживання підвищується серцебиття і збільшується потовиділення, що і призводить до такого наслідку.

Спостереження над групою японок показало, що вживання свіжого пекучого перцю в кількості — 10 г збільшує вироблення людиною тепла (термогенез) після вживання жирної їжі і підвищує окиснення жирів.

А ось на окисні властивості вуглеводів, пекучий перець діє зменшуючи, але зате покращує їх смак. Японки відзначали, що їжа яка містить вуглеводи набувала смак жирної.

Японські дослідники спираючись на ці результати радять додавати пекучий перець до жирних і вуглеводних страв, якщо немає протипоказань.

Варто зазначити:
Червоний перець містить один з найсильніших антиоксидантів — капсаїцин, який надає йому гостроти.

Риба, Омега-3 і лептин

Регулярне вживання морепродуктів, а особливо морської жирної риби, знижує в організмі вміст гормону лептину. А так як є залежність між підвищеним рівнем лептину і зниженим ризиком ожиріння, постарайтеся частіше їсти морську рибу.

Жир що міститься в печінці тріски і в морській рибі має в своєму складі необхідні для спалювання жиру поліненасичені Омега-3 жирні кислоти які крім сприяння схудненню:

  • позбавляють організм від холестерину в крові, знижуючи відсоток нездорових жирів;
  • приводять у норму тиск;
  • допомагають розріджувати кров, тим самим перешкоджають утворенню тромбів;
  • підсилюють імунітет;
  • знижують ризик захворювань серця, а у хворих рідше трапляються повторні інфаркти та загострення;
  • проявляють протизапальну дію, знижують необхідну дозу протизапальних препаратів;
  • роблять зір краще, перешкоджаючи розвитку дегенерації сітківки з віком;
  • оберігають від раку кишечника;
  • знижують післяпологову депресію, а у дітей розвиваються здібності до пізнання;
  • перешкоджають старінню і зниження вікових розумових здібностей;
  • полегшують перебіг ревматоїдного артриту (вражає суглоби і внутрішні органи).
Жирна риба спалює жир

Омега-3 з риби спалює жир

Кислоти які наявні в жирі морських риб запобігають перетворенню, в організмі людини, в зрілі жирові клітини клітин-попередників, і тим самим попереджають накопиченню жиру організмом.

Корейські дослідники виявили що додавання в їжу докозагексаенової кислоти (міститься в Омега-3):

  • сприяло зменшенню розмірів жирових крапель і площі їх відкладення,
  • викликало апоптоз (процес самоліквідації) жирових клітин.

Якщо ці дослідження підтвердять, і самоліквідацію жирових клітин під дією риб’ячого жиру будуть вважати встановленим фактом, то можна вважати, що печінка тріски і жирна морська риба можуть регулювати частку жирової тканини в організмі.

Вміст Омега-3 в різних сортах риби

Вміст поліненасичених Омега-3 жирних кислот в 100 г риби і деяких морепродуктах:

  • атлантичний лосось — 1,28-2,15;
  • атлантичний оселедець — 2 , 01;
  • камбала — 0,49;
  • короп — 1,0-1,1;
  • креветки — 0,2-0,5;
  • килька — 3;
  • окунь — 0,2-0,6;
  • палтус — 0,47-1,18;
  • пікша — 0,24;
  • сардини — 1,15-2;
  • оселедець — 3,5;
  • сьомга — 1,0-1,4;
  • скумбрія — 0,4-1,85;
  • сом — 0,18;
  • тріска — 0,2-0,3;
  • тріска (консервована печінка) — 10-25;
  • тріска (мало з печінки, є в консервах) — 30;
  • тунець (свіжий) — 0,28-1,51;
  • тунець (консервований) — 0,31;
  • устриці — 0,4 — 0,6;
  • форель — 1,15.

Норма споживання Омега-3 в день

Американська асоціація кардіологів рекомендує споживати здоровим людям по 3 г жирних кислот в день.

Не все коштовне краще. Наприклад, одна порція дорогої сьомги (100-125 г) містить 3-4 денні дози Омега-3, а порція дешевого оселедця, жирних кислот містить в 2-2,5 рази більше ніж сьомга.

Як не харчуючись рибою щодня забезпечити організм потрібною кількістю риб’ячого жиру? Досить влаштувати всього два рибних дні на тиждень, а в інші дні вживати інші продукти які теж містять Омега-3 (волоські горіхи, листову зелень, олію з насіння льону).

Денну норму Омега-3 забезпечать 1,5 г масла з консервів печінки тріски або 2,5-5 г самої печінки. Досить додати в салат або гарнір трішки печінки або цього масла.

При відтворенні тексту статті «Продукти що спалюють жир з гарантією», цілком або частинами, обов’язкове активне посилання на сайт oede.in.ua.


    Мітки до статті: схуднення


    
    Головні розділи сайту:
  • Останні статті цього розділу
    про Ожиріння та схуднення:

  • Цікаві матеріали цього розділу:

    Як схуднути саме в стегнах

    Капуста допоможе схуднути та спалити жир

    Як спалити жир на животі й боках зробивши талію стрункішою

    Як швидко схуднути на 10 кг за тиждень

    Про їжу просто | Добірка статей розділу | Карта сайту
       © 2012-2014 - Просто Про їжу
     
    ↑ Вгору ↑